Haberler

Fıla Başkanı Raphael Martınettı: "Bu Şampiyona İzlediğim En Kaliteli Şampiyonalardan Birisi" Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay , Güzelyurt Beölgesi Halkına Yönelik, 'lütfen Gönlünüzü Ferah Tutun Türkiye Cumhuriyeti Hep Yanınızdadır Asla Yalnız Değilsi

Türkiye Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'deki temasları çerçevesinde Güzelyurt bölgesini ziyaret etti.

Türkiye Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'deki temasları çerçevesinde Güzelyurt bölgesini ziyaret etti. Güzelyurt'ta çarşıyı gezen Atalay, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, anı fotoğrafı çektirdi. Atalay'a Güzelyurt ziyareti sırasında Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve diğer yetkililer eşlik etti.

'EMEKLİLİĞİMİ BURADA YAŞAYABİLİRİMö

Atalay, burada halka hitap ederek, dört gündür bulunduğu KKTC temasları çerçevesinde özellikle Güzelyurt ve Lefke bölgesini ziyaret etmek istediğini, bu güzel kenti yerinde görmek istediğini söyledi. 20 Temmuzda Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la bölgeyi helikopterle gezip havadan görmek imkanı bulduğunu bugün de sokaklarını gezerek daha detaylı incelemelerde bulunduğunu ifade eden Atalay, bu bölgeyi çok beğendiğini ve insanlarının çok misafirperver olduğunu, kendisini çok güzel ağırladığını, kısmet olursa emekliliğini de burada yaşayabileceğini dile getirdi.

ATALAY: 'LÜTFEN GÖNLÜNÜZÜ FERAH TUTUN TÜRKİYE HER ZAMAN YANINIZDA TOPRAKLARINIZA YATIRIM YAPMAKTAN GELECEK KAYGISINDAN ENDİŞE ETMEYİNö

Atalay, vatandaşların 'kentimiz güzel ama kalıcı olsunö sözü üzerine, Güzelyurt'un mutlaka kalıcı olacağından kimsenin endişe duymamasını istedi. Atalay, Türkiye Cumhuriyeti yeni hükümet döneminde kendisine KKTC ile ilişkilerde sorumluluk verildiğini bu kapsamda ilk ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdiğini ve bu ziyaretin çalışma, tanıma ziyareti olduğunu söyledi. KKTC'de bulunduğu süre içerisinde her kesimle görüştüğünü ancak özellikle KKTC ekonomisinin motoru olan turizm ve eğitim sektörleriyle güzel bir çalışma toplantısı yaptığını belirten Atalay, bu kapsamda bugün bölgenin üniversitesi olan LAÜ'yü ziyaet edeceğini ve burada üniversite yetkililerinden bilgi alacağını söyledi. LAÜ'ye herkesin sahip çıkmasını ve destek vermesini isteyen Atalay, genç ve başarılı bir siyasetçi olan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün de LAÜ için önemli çalışmalarda bulunduğunu kaydetti. Atalay, Kuzey Kıbrıs'ta eğitim ve turizmin gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirterek kimsenin topraklarına yatırım yapmaktan çekinmemesini KKTC halkının geleceğinin Türkiye ile işbirliği içerisinde olduğunu, endişe edilecek bir durumda olmadığını söyledi. Atalay, 'Lütfen gönlünüzü ferah tutun. Türkiye her zaman yanınızda. Topraklarınıza yatırım yapmaktan gelecek kaygısından endişe etmeyin. Müzakerelerde olumlu sonuç alınmasa da KKTC halkı gelecek kaygısı yaşamayacakö dedi. Daha sonra Atalay KKTC'den ayrıldı.

Atalay, Güzelyurt incelemelerinin ardından Lefke'yi de ziyaret edetti.

Türkiye'nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, temaslarını tamamlayarak KKTC'den ayrıldı.

Atalay, Çarşamba günü geldiği KKTC'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, ilk çalışma ziyaretinden çok memnun olarak geri dönmekte olduğuna işaret ederek, 'KKTC'nin geleceğiyle ilgili çok umutlandım, umutlarım daha da arttı. Ekonomik program ve reform paketlerinin iyi gitmesi, istikrarın devam etmesi halinde, Türkiye ve KKTC olarak müzakere sürecinin ciddiyetle yürütülmesi halinde Kuzey Kıbrıs'ın geleceğini, çok iyi günler bekliyorö dedi.

KKTC'deki gelişmelerden çok memnun olduğuna vurgu yapan Atalay, 'KKTC artık kabuğunu kırmıştır. Anavatanın desteğiyle bambaşka noktaya gelmiştir. Geçmişte Rumlardan elektrik alan KKTC, bugün Güneyin imdadına koşabilmektedir. Tüm dünyadan artık turist gelmektedir. Müşterek hedeflerimize ulaşmak için, kararlılıkla, birlikte ilerleyerek, boruyla su ve diğer projeleri hayata geçirerek KKTC'yi ekonomik açıdan daha güçlü kılmak için elden gelen her şeyi yapacağızö şeklinde konuştu.

Atalay'ı, saat 19.00 sıralarında KKTC'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title