Haberler

Fil Hastası Kadın İçin Yürüme Umudu Doğdu

Malatya'da Yaklaşık Bir Yıldan Beri Yurtdışından İlaç Bekleyen Fil Hastası Semra Kolaç, Yapılan Ameliyatla Eskisi Gibi Rahat Bir Şekilde Yürüyebilme Umuduna Kavuştu.

Malatya'da yaklaşık bir yıldan beri yurtdışından ilaç bekleyen fil hastası Semra Kolaç, yapılan ameliyatla eskisi gibi rahat bir şekilde yürüyebilme umuduna kavuştu.

Dünyada 150 milyon insanda bir görüldüğü tahmin edilen ve Türkiye'de çok nadir görülen fil (Filariasis) hastalığına yakalanan 41 yaşındaki Semra Kolaç için yürüme umudu doğdu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın devreye girmesi ile 26 Aralık 2007 tarihinde uçakla Ankara'ya götürülerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kolaç'ın ayaklarındaki şişliklerin azaldığı, 11 gün önce geçirdiği ameliyatın ardından Malatya'ya gönderildiği bildirildi. Kolaç, "Yürüyebileceğimi ancak ayaklarımdaki şişliğin geçmeyeceğini söylediler. Artık benim için bir umut var. İnşallah umutlarım yıkılmaz" dedi.

Torununun büyüdüğünde kendisini bu durumda görmesini istemediğini söyleyen ve kendisine yardımcı olan herkese teşekkür eden Semra Kolaç, "Torunum inşallah beni değneksiz yürürken görür" dedi.

1 yıldan beri yurtdışından ilaç bekleyen fil hastası Semra Kolaç'a Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, "İlaç yurtdışından temin edilemedi, üretici firmaya da ulaşılamadı" yazılı mektup gönderilmesinin gündeme gelmesi üzerine AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık'ın konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletmesi üzerine hasta Ankara'ya götürülmüştü.

(BK-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title