Haberler

Fikri Işık'tan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'na Sert Tepki

Fikri Işık'tan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'na sert tepki Başbakan Yardımcısı Işık: "Demek ki Lawrence'ler hala iş başında" 100'üncü yılında Uluslararası Bağdat ve Kutü'l Amare Sempozyumu Üsküdar'da başladıİSTANBUL - Üsküdar'da düzenlenen 100'üncü yılında Uluslararası Bağdat ve...

Fikri Işık'tan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'na sert tepki

Başbakan Yardımcısı Işık: "Demek ki Lawrence'ler hala iş başında"

100'üncü yılında Uluslararası Bağdat ve Kutü'l Amare Sempozyumu Üsküdar'da başladı

İSTANBUL - Üsküdar'da düzenlenen 100'üncü yılında Uluslararası Bağdat ve Kutü'l Amare Sempozyumu'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in paylaştığı tweete sert tepki göstererek, "Fahrettin Paşa'ya dil uzatmak yalnızca tarih bilmemekle açıklanacak bir cehalet değil aynı zamanda kötü niyet taşıyan provokasyondur. Demek ki Lawrence'ler hala iş başında" dedi.

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 100'üncü yılında Uluslararası Bağdat ve Kutü'l Amare Sempozyumu başladı. 2 gün boyunca sürecek sempozyumda birçok konu ele alınacak. Sempozyuma Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda kişi katıldı. Sempozyum kapmsamında Kutü'l Amare Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Fikri Işık ve Beraberindeki heyet sergiyi gezdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in paylaştığı tweet ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Kudüs'e değinen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Türkler ve Araplar arasındaki bu kadim dostluğu zedelemeyi amaçlayan böyle bir tweet'i Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın retweet etmesi tek kelimeyle onlar adına utanç vericidir" dedi.

"Lawrence'ler hala iş başında"

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in sosyal paylaşım ağı Twitter'da paylaştığı mesajı sert dille eleştiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Biz Bağdat'ı Kudüs'ü konuşurken kendini bilmezin biri çıkarak cumhurbaşkanımızı da alet ederek Medine müdafimi Fahrettin Paşa'ya dil uzatıyor. Fahrettin Paşa, Hz. Peygamber'in kabrine düşman çizmesi değmesin diye kendini parçalamış ve mütareke imzalandıktan sonra dahi müdafaayı bırakmamış eşine az rastlanır bir kahramandır. Fahrettin Paşa'ya dil uzatmak yalnızca tarih bilmemekle açıklanacak bir cehalet değil aynı zamanda kötü niyet taşıyan provokasyondur. Demek ki Lawrence'ler hala iş başında. Ecdadımız kendini Kudüs'ün, Mekke ve Medine'nin hakimi değil hadimi bilecek bir rikkate sahiptir. Türkler ve Araplar arasındaki bu kadim dostluğu zedelemeyi amaçlayan böyle bir tweet'i Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın retweet etmesi tek kelimeyle onlar adına utanç vericidir. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü'ne katılmış bir hükümet üyesi olarak Dış İşleri Bakanı Zayed'in bu yanlıştan bir an önce dönmesini ve böylesi propagandalara alet olmaması gerektiğini vurgulamak isterim" dedi.

"ABD'nin Kudüs kararı BM kararlarını ihlal anlamına gelir"

ABD'nin Kudüs kararını BM kararlarını ihlal etmek olduğunu kaydeden Işık, "Kutü'l Amare ve Bağdat'tan bahsederken Kudüs'ü de anmak gerekir. ABD, uluslararası hukuk ve BM kararlarının ihlali anlamına gelen ve kabul edilemez bir karar aldı. Biz bu kararı şiddetle reddettik ve yoksaydık. Nitekim BM Güvenlik Konseyi'nin ABD dışındaki 14 üyesi de ABD'nin karşısında yer aldı. Haklılığımız tescillendi. Bir kez daha ifade ediyorum ki Kudüs'ü İsrail'in başkenti haline getirme teşebbüsü maziye de istikbale de ihanettir. Kudüs bütün insanlığın şehridir, 3 semavi dinin ortak kutsal mekanıdır. Ecdadımız Kudüs'e bu anlayışla hizmet etmiştir. Gayrimüslimlerin de şahitlik ettiği üzere ve özlemle andığı barışı tesis etmiştir. Bu idare biçimi literatüre Osmanlı Barışı olarak geçmiştir. Kudüs'ü tek tipleştirip bir arada yaşama kültürünü yok etmeye çalışmak barışı boğmak demektir" diye konuştu.

Sempozyumun 2 gün süreceğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tarihimize kültürümüze sahip çıkmak adına bir dizi programlar yapıyoruz. Bugün önemli bir sempozyumu daha gerçekleştiriyoruz. 100.yılında Kutü'l Amare ve Bağdat konulu bir sempozyum başlatıyoruz, 2 gün sürecek. Amacımız tarihimizde önemli bir başarı hikayesi olan konunun gençlerimize detaylarını yeterince öğretmek. Çanakkale Zaferi nasıl önemliyse Kutü'l Amare de o kadar önemli. Bunu bilim adamlarımız ve hocalarımızla masaya yatırdık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Bağdat Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title