Haberler

    Fikret Orman'dan Transfer Açıklaması

    Cenk Tosun'un ayrılığı sonrası şartlarına uygun olmak şartıyla bir golcüyü kadrolarına katabileceklerini söyleyen Orman, Arda Turan ile ilgilenmediklerini tekrarladı.

    Kulübü Başkanı Fikret Orman, Cenk Tosun'un İngiliz ekibi 'a transferinin çok abartıldığını, bunun önüne geçebilmek için Türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

    Orman, siyah-beyazlı takımın 'nın Belek Turizm Merkezi'nde kamp yaptığı otelin bahçesinde düzenlenen, teknik heyet ve futbolcuların da yer aldığı barbekü partisine katıldı.

    Basın mensuplarına açıklamada bulunan Orman, Cenk Tosun'un bonuslar hariç 22 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Everton'a transfer olması konusunda, "Bunlar çok normal ve yapılabilir şeyler. Çok abartıldığını düşünüyorum. Buna ülkem açısından da üzülüyorum. Futbolun ve özellikle Süper Lig'in marka değerini biraz yükseltmeliyiz. Neticede UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en önemli oyunculardan birinin transferini gerçekleştirdik. Oyuncu çok istediği için de transferi kabul ettik." diye konuştu.

    'nun 160 milyon euro bonservis bedeliyle 'dan Barcelona'ya gittiğini hatırlatan Orman, dünyada bu rakamlara oyuncu transferi yapılırken Türkiye'de neden olmadığını anlayamadığını belirterek şöyle devam etti:

    "Futbolun marka değerini yukarı çıkarmamız lazım. Bu sadece Beşiktaş ile ilgili değil, Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği ile bunu yapmamız gerek. Türk futbolunu dünyada daha izlenebilir hale getirmemiz lazım. Rekabet iyi. Bu sezon şampiyonluk yolunda 5-6 takım var. Bunlar çok normal şeyler. Büyük kulüplerin mali sıkıntıları var. Bunu nasıl aşacaklar? Devlet yardım etsin. Olmayacak şey. Marka değerini yükselteceğiz, oyuncuları satacağız. Türkiye'de bir kulüp 100 milyon avroya oyuncu satabilmiş olsa birçok problemini çözer. İnşallah daha iyileri olacaktır."

    "Şartlar uygun olursa takviye yapacağız"

    Başkan Orman, Cenk Tosun'un Everton'a transfer olmasının ardından kadrolarına bir forvet oyuncusu katmak istediklerini aktardı.

    Henüz ara transfer döneminin başında olduklarını ifade eden Orman, "Transferin bitmesine daha var. Ekonomik koşullara bakacağız, değerlendireceğiz. Kadromuzdagibi bir golcümüz var. Şartlar uygun olursa takviye yapacağız. Eğer uymazsa yapmayacağız. Türkiye'de hiç kimsede olmayan bir kadro derinliği var. Devre arası transferleri zor şeyler." şeklinde görüş belirtti.

    "Arda'nın mevkisinde çok oyuncumuz var"

    Fikret Orman, İspanyol ekibi Barcelona'da forma giyen ve adı Beşiktaş ile transfer söylentilerine karışan milli oyuncu Arda Turan'ın mevkisinde çok oyuncuya sahip olduklarını söyledi.

    Arda'nın çok karakterli olduğunu vurgulayan Orman, "Arda'yı severim. Beşiktaş'ta da görmek isterim. Kadroda Arda'nın mevkisinde oynayan çok oyuncumuz var. Arda'nın transferi hem takımda hem de kendisinde mutsuzluk oluşturur. Ondan dolayı Arda ile bir ilgimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

    "İsteğim olmadan oyuncularım kimseyle görüşmez"

    Orman, sözleşmeleri sezon sonunda sona erecekve 'ın durumlarıyla ilgili şunları kaydetti:

    "Tolgay ile prensip anlaşmamız var. Oyuncuların bir yere gidecekleri yok. Biz de onları göndermek istemiyoruz. Bazı şeylerin çözülmesi gerek. Benim oyuncularım, isteğim olmadan kimseyle görüşmez. Burası Beşiktaş, burası aile yuvası."

    Aynı başlıkta

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fikret Orman Arda Turan Cenk Tosun Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title