Haberler

    Fikret Orman'dan Flaş Açıklamalar!

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ntvspor'da açıklamalarda bulundu.

    İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

    -GÜNEŞLİ GÜNLERDEYİZ-

    " Beşiktaş'ta güneşli günlerdeyiz. Önümüzdeki 3 ayı da iyi şekilde geçirmeyi Allah bize nasip etsin. Önümüzde zorlu bir maç trafiği var. Uğraşıyoruz"

    -İLK 4 SENE ZOR OLDU-

    "5 yıl insan hayatında uzun süre. Yaşlandık. Ahmet Nur Çebi'yi de yaşlandırmışım. Zor günlerdi. Bu açıklamaları yaptığımızda birçok insan inanmadı. Bir çok insan provoke etti. İyi hatırladığım şeylerin yanında zorlukları da var. Zorlanarak geldik. Hamd olsun söylediklerimizin olmuş olması, yapacağız dediklerimizi yapmış olmamız bizim haklı gururumuzdur. Arkadaşlarım ve kendi adıma mutluyum. İlk 4 sene zor oldu"

    -KAPALI DOLMASIN DİYE UĞRAŞANLARLA UĞRAŞTIK-

    "Stadın açılması, şampiyonluğun gelmesi bizi mutlu etti. Ondan önceki 4 senede boş tribünlere oynadık. Kapalı dolmasın diye uğraşanlarla uğraştık. Sonra stadı yıktık, avm yapılacak denilenler ile uğraştık. Peşinden 3 sene maçlarımızı deplasmanda oynadık. Passolig'e hayır kampanyaları ile uğraştık. "Yalan söylüyor, kandırıyor" denildi. Şu anda geldiğimiz noktada taraftarlarımız ile inanılmaz derecede iletişim vardır. Beşiktaş başkanına güvenirler. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Hamd olsun"

    -HAYATIMDA GELMEK İSTEDİĞİM EN ÜST NOKTADAYIM-

    "Hayatımda gelmek istediğim, kariyerimle alakalı en üst noktadayım. Bu aşk ile doğar. Aşk olmadan olmaz. Çocukluğumdan itibaren bu kulübün içerisinde oldum. Önemli futbolcularımız ve yöneticilerimiz ile tanışma fırsatı oldum. Görev süremiz bittiğinde insanların karşısına çıkabileceğimiz geçmiş bırakarak ayrılmak istiyorum"

    -VODAFONE ARENA BAŞKA BİR ŞEY-

    "Bu 5 senede inanılmaz derecede yatırım yaptık. Bu sadece stat yatırımı değildir. Bazı art niyetliler "stat" diyor ama Vodafone Arena başka bir şeydir. Her tarafı planlanarak yapılmıştır. Güvenlik sistemi hiçbir statTa yoktur. Buraya bir müze yaptık, 5 milyonun üzerinde para yatırdık. Burası ayrı bir şeydir. Ümraniye'ye yatırımlar yaptık. Fulya'ya yaptıklarımız ortada. Mehmet Üstünkaya 1903 tesislerini açtık. Tüm sporseverleri ve Beşiktaşlıları davet ediyoruz. Türkiye'de hangi kulübün böyle sosyal tesisleri olmuş? Her şeye yatırım yaptık. 150-200 milyon Dolar'ın üzerinde yatırım yaptık ve borcun faizlerini ödeyerek bu seviyelere geldik. Stadyum gelirleri 5 kat arttırdık. 21 tane Kartal yuvasından 90 tane oldu. 100 milyon ciro yapıyor. 250 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması yaptık. Kamuoyu tarafından takdir gördük. İnsanların 20 senede yaptıklarını 5 senede yaptık. Finansal olarak çok kötü durumdayken bunları yaptık."

    -BÜTÜN OYUNCULARIMIZ YILDIZ SEVİYESİNDE-

    "Futbol takımı kendiliğinden oluşmadı. Beşiktaş'ın 2012'ye kadar sürecinde satılan oyuncuların toplamından biz daha fazla oyuncu satıp, takımın kalitesini artırmışızdır. Şu anda forvet hattından orta sahasına kadar bütün oyuncuları yıldız seviyesindedir. Gökhan İnler yer bulamıyor ama önemli bir yıldızdır. 24 milyon Euro'ya Udinese'den Napoli'ye transfer olmuştur. Aras çok önemli bir oyuncudur. Aboubakar tepki görüyordu, şimdi "bonservisini alın" diyorlar. Cenk'i konuşmaya gerek yok. Beşiktaş'ımızın gururu, Türkiye Ligi'nin gol kralıdır. Şimdi Demba Ba da geldi."

    -NE SÖYLEDİYSEK YAPTIK-

    "Sıfır noktasından bir şey yapmak kolay. Biz yerin altından geldiğimiz için mevcut sistemi yönetmek zorundasınız. Zordu ama hamd olsun, Beşiktaş camia başkanı olarak taraftarlarımız bana güvenir. Ne söylediysek yaptık. Spor kamuoyuna ne dediysem çıktı. Yabancı kısıtlaması için daha önce söylediklerim şimdi çıkıyor."

    -BİR İŞİ KONUŞMAK KOLAY, YAPMAK ZORDUR-

    "Bu stadı tam yıkarken gezi olayları vardı. İnanılmaz bir kamuoyu oluşmuştu. Bu stat yaklaşık 15 metre aşağı indi. Deniz seviyesinin altında futbol oynanıyor. Bir işi konuşmak çok kolaydır, yapmak zordur. Daha da yapacaklarımız var. Çok geçmişe takılmamak lazım. Artık ileriyle alakalı şeylere konsantre olduk. Projelerimizi yapmak için daha fazla çalışmalıyız"

    -LYON FAVORİ AMA FİNALE GİDEBİLİRİZ-

    "2 kupayı istemek güzel bir şey. Dua edersiniz, istersiniz. Niye kendimizi kısıtlayalım ki? İyi niyetle çalışalım. Beşiktaş'a baktığımızda şampiyon olabilir. Sokakta gezen insanlar UEFA Kupası'nda turu geçebileceğimizi söylüyor. Lyon favori mi? Evet. Zor bir maç olacak ama Beşiktaş cepte keklik değil. Finale gidebilir miyiz? Gidebiliriz. Camia olarak bir güven var. Çok iyi bir teknik direktörümüz var. İyi bir ekibi var. Bizim futbolcular pırlanta gibi çocuklar. Şenol hoca da çok daha tecrübeli bir spor adamı. Ben 2 kupayı da istiyorum. Beşiktaşlılar da istiyor. İnşallah olur"

    -HOCAMIZIN AYRILMA NİYETİ YOK-

    "Şenol hoca Kore'den sonra bütün takımlar ile 1 senelik anlaşma yapmış. Bizim ile 2+1 senelik sözleşmesi var. Bizim hocamıza karşı fikirlerimizi bütün kamuoyu bilir. Aramızda ayrılış senaryosu hiçbir zaman olmadı. Biz Samet hoca ile 1, Bilic ile 2 sene ve Şenol hocamız ile 2 sene çalıştık, devam ediyoruz. İstikrardan yanayız. Hocamızın ayrılmaya niyeti yok. Sezon sonu geldiğinde tekrar oturup, konuşacağız. B planımız yok. Hocamız dürüst bir insandır. Hocamız şu anda şampiyonluk ve UEFA maçlarına odaklandı. Kamuoyu Beşiktaş'ı karıştırmak için gündeme getiriyor. Biz büyük bir kulübüz. Konuşanlar boş konuşuyor. Hoca ile konuşmadan kamuoyuna konuşmam"

    -SEZON SONU INTER İLE GÖRÜŞECEĞİZ-

    "Caner'i almak istiyoruz. İnsan olarak da seviyorum. Enteresan bir oyuncu. Oynadığı futbol haricinde pozitif bir insan. O da çok hırslı ve bir an evvel takıma dönmek istiyor. Sezon sonu Inter ile oturup konuşacağız. Biz herkesin istediğini vermek zorunda değiliz. Oturup konuşacağız."

    -BİZİM FUTBOLCULAR HER GÜN BİR TAKIMA GİDİYOR, BENİM HABERİM YOK-

    "Hiçbir kulübün oyuncusu konuşulmuyor, bizim futbolcular her gün bir takımlara gidiyor. Benim bunlardan haberim yok. Oğuzhan ile sözleşme yenileceğiz. Sözleşmeyi 4-5 sene uzatacağımız oyuncu gazetelerde bir yere gidiyor. Bir yıldızlar geliyor. Londra'ya kızımı ziyarete gidiyorum, "kimi almaya gidiyrosunuz?" diyorlar. Bizim bir hayatımız yok mu? Çocuğumu görmeye gidemez miyim? Şimdi "yıldız oyuncu getirecekler" deniyor. Bizim hangi mevkide oyuncu ihtiyacımız var. Töre geliyor. Babel, Quaresma, Aras bizim oyuncular. Santrafor mevkiinde isimler yazılıyor. Fair-play ile yapılan anlaşmalar önümüzdeki sezon bitiyor. Onlarla bir anlaşma olmasa bile bizim yaptıklarımız bellidir. Beşiktaş'ta herkes yıldızdır. Bizim zihniyetimiz bütçemiz dahilinde oyuncular ile anlaşacağız. Saçma sapan hareketler yapmayız. "Atiba'yı transfer ettiğimizde Kanada'dan futbolcu mu olur? denildi. Şu anda taraftarın en sevdiği oyuncu Atiba'dır. Sezon başında Fabri konusunda yazılar yazıldı. Biz Fabri'ye menajerlik parası da ödemedik. Taraftarımız da büyük transferler beklemesin. Elimizdeki bütçe itibari ile transferler yapacağız. Babel sezonun transferidir. Babel inanılmaz destek verdi"

    -BEŞİKTAŞ'TAN GİDEN BU AİLEYİ ARAR-

    "Babel'i Türkiye'den gitmeden önce de istemiştik. O zaman onun askerlik yapması lazımdı. Beşiktaş büyük bir kulüp. Buraya gelmek isteyen oyuncu, burayı isteyecek. Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük 16 kulübünden bir tanesidir. Babel "gelmek istiyorum" dedi ve geldi. Aynı şeyleri Quaresma'da da yaşadık. Demba Ba gitti, geldi. Beşiktaş'tan giden bu aileyi arar. Çünkü iyi bir huzur vardır. Beşiktaş basın mensuplarına sorun, burası bizim ailemizdir. Benimle ilişkileri böyledir."

    -BASKETBOL TAKIMIMIZI UNUTMASINLAR-

    "Beşiktaşlılar takımlarına konsantre olsun. Basketbol takımımızı unutmasınlar. Ufuk Sarıca müthiş işler yapıyor. O kısımlarda büyüyeceğiz. Hentbol takımımız zaten otomatiğe bağladı. Tekerlikli Basketbol Takımı da İnşallah bu sezon şampiyon olacak. Bayan basketbol takımımız, futbol takımımız iyi gidiyor. Saçma sapan paralar harcayarak bunları yapmıyoruz. Biz yokluktan geldik. Bir yere geldik diye geçmişimizi unutmayacağız. Biz yokluklarla, tefecilere borçlarla geldik. Biz Beşiktaşız, geçmişimizden aldığımız güç ile devam edeceğiz."

    -TÜRKİYE'DE MAÇLARA 7 BİN KİŞİ GİTMİYOR-

    "Demba Ba'nın kulübede oturmasından bile heyecan duyuyorlar. İnşallah Trabzonspor ya da Adanaspor maçında oynar. Metin Albayrak, Umut Güner oyuncuları izliyorlar. Şu anda bile gece gündüz çalışıyoruz. Profesyonel olarak Gökhan Sarılar da çalışıyor. Herkesin konsantrasyonu cepteki kuştur. Biz sezon sonu transferi yerine Lyon maçını düşünüyoruz. Neden bir daha ki seneki UEFA kupasını konuşayım? 25 bin kişi Lyon maçına gidiyor. Türkiye'de maçlara 7 bin kişi gitmiyor. Bizi izlemeye 25 bin kişi gidiyor. Herkes işini yapacak, biz de yapacağız. "

    Haber Kaynağı: HABER1903

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Beşiktaş Türkiye Lyon Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title