Haberler

Fikret Orman"Bir Daha Cüneyt Çakır'ı Derbi Maçlarımızda Görmek İstemiyoruz"

Fikret Orman"Bir daha Cüneyt Çakır'ı derbi maçlarımızda görmek istemiyoruz" "Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok" "Seba'ya edilen küfürler için Fenetbahçe suskun kaldı" "Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri ben kınıyorum" "Torku Konyaspor maçının hakeminin değiştirilmesini istiyoruz" Torku Konya ile yapacağımız ZTK maçına Konyalı bir hakemin atanması şaibelidir Bu hakem daha önce Konyaspor-Kartalspor maçına da atanmış ve değişmişti (bahsi geçen konu 2013 yılında Torku Konya ile çok önemli bir maça çıkacak Kartalspor'un bu maçına MHK Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu atandı.

Fikret Orman"Bir daha Cüneyt Çakır'ı derbi maçlarımızda görmek istemiyoruz"

" Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok"

"Seba'ya edilen küfürler için Fenetbahçe suskun kaldı"

" Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri ben kınıyorum"

"Torku Konya spor maçının hakeminin değiştirilmesini istiyoruz"

Torku Konya ile yapacağımız ZTK maçına Konyalı bir hakemin atanması şaibelidir

Bu hakem daha önce Konyaspor-Kartal spor maçına da atanmış ve değişmişti

(bahsi geçen konu 2013 yılında Torku Konya ile çok önemli bir maça çıkacak Kartal spor'un bu maçına MHK Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu atandı.

Atamadan sonra Yaşar Kemal Uğurlu kendisinin Konyalı olduğunu MHK'ya bildirdi ve maçın hakemi değiştirildi)

Yumuşak başlı isem koyun da değilim"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman düzenlediği basın toplantısıyla Fenerbahçe maçının hakemi Cüneyt Çakır'a sert eleştiriler yaptı.

Vodafone Arena'da inşaat halindeki başkanlık makamında yapılan basın toplantısına Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Dış Transfer Sorumlu Yöneticisi Erdal Torunoğulları da katıldı.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile alakalı yayıncı kuruluştan aldığı görüntülerle barkovizyon gösterisi hazırlatan Orman maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın Türkiye ve Avrupa'da yönettiği maçlardaki verdiği kararları görüntülü olarak karşılaştırdı.

Cünyet Çakır'ı bir daha derbi maçlarına istemediklerini belirten Orman Süleyman Seba'ya edilen küfürlerin arkasında durulmaması gerektiğinin altını çizdi ve Fenerbahçe'nin bu konuda suskun kaldığını ifade etti.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde

" Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok"

"Neden buradayız. Gündem yoğunlaştı ve kamuoyu ile paylaşmamız gereken konular oldu. İlk önce Fenerbahçe derbisinde hakem hatalarına değinmek istiyoruz ve bu maçtaki hakem hatalarına değinmek istiyoruz. Cüneyt Çakır gibi tecrübeli bir hakemin böyle bir maçı Avrupa'da yönettiği zaman böyle bir hakeme bir daha maç verilir miydi ! Bu video MHK Seminerlerinde ders olarak gösterilmelidir. Bunu ben değil Fenerbahçe hocası sayın Pereira da bir gazetecinin sorduğu soruya verdiği cevap ile teyit edilmiştir. İlk maçta da Ersan Gülüm'ü atmamışlardı diyerek bunu teyit etmiştir. Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın derbilerdeki hareketleri ile ilk defa mı karşı karşıya kalıyor ; hayır. Beşiktaş Cüneyt Çakır ile 11 defa maça çıkmıştır.7 maçı kaybetmişiz 3 maç berabere bitmiş, 1 maçta galibiyet ile sonuçlanmış. Bu maçlarda Galatasaray'a hiç kırmızı kart göstermezken Fenerbahçe'ye 1, bize 4 kırmız kart göstermiştir.

"Cüneyt Çakır maçı yönetmedi durumu idare etti"

O gün Fenerbahçe maçına baktığımızda koşu mesafelerine baktığımızda, 11 km. koşan oyuncu yoktur. Çünkü oyun çok durdurmuştur ve bize göre adil bir yönetim ortaya koymayıp ve durumu idare etmiştir. İşin garip tarafı bunu bazı gazeteciler daha önce yazdı ve bu yazdıkları senaryo tam anlamı ile ortaya konuldu. Beşiktaş, Fenerbahçe ile ilk defa maç yapmıyor ve ilk defa yenilgi almıyor. Yüz yılı aşkın bir mücadelemiz var. Bu mücadeleler içerisinde galibiyetler ve mağlubiyetler olmuştur.

Bu skoru hakeme de bağlamıyoruz. Mesele Beşiktaş'ın karşı karşıya kalmış olduğu haksız durumdur. Buna artık tahammül edemiyoruz. MHK acil olarak bu işlere el atmalıdır. Türkiye'de büyük derbileri yönetecek Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok Bundan sonra bunun gibi durumlar devam ettiği sürece sesimizi yükselteceğiz. Şampiyonluk yoluna giderken bu durumlar ile karşı karşıya kaldığımızda sabrımız taşmaktadır ve haksızlıkla karşılaştığımızda bu tip toplantıları daha da çok düzenleyerek sesimizi çıkartacağız"

"Seba'ya edilen küfürler için Fenerbahçe suskun kaldı"

"Fenerbahçe'nin yüzde 97'si Süleyman Seba'yı çok severler. Süleyman Seba'ya Lokomotiv Moskova maçında da küfürler edildi. Süleyman Ağabey'i herkes sever. Süleyman Ağabey'i Fenerbahçeliler de sever. Cenazesine Beşiktaşlılar kadar diğer takımların taraftarı ve yöneticileri de gelmiştir. Fenerbahçe başkanı da gelmiştir. Fakat Moskova maçında bir küfür yaşanmıştır. Kulüp olarak Fenerbahçe'den tepki konması bekledik ama suskun kaldılar. Bana, Fenerbahçe maçı için ısınmaya çıkarken Seba tişörtleri ile çıkılması için talepler geldi. Ben de arkadaşlarımla konuştuğumda Süleyman Seba'nın bu konuya malzeme olmaması gerektiğini dile getirdim ve hayır dedik.

" Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri ben kınıyorum"

Tüm Fenerbahçe taraftarı küfür etmiştir demiyorum. Fakat görüldü ki bu galiz küfürler Beşiktaş maçında da devam etti. Bunlar ayıp şeylerdir. Spor adamların görevi bu tip şeylerin önüne geçilmesidir. Bizim Fenerbahçe camiasından beklentimiz söylemsel olarak değil de bunların arkasında durulmamasıydı. Fenerbahçe yaptığı açıklamayla durumu Beşiktaş'ın mağlubiyetine çekmiştir. Lokomotiv Moskova maçında da küfür edildi. O zaman Beşiktaş'la mı oynanıyordu. Her kulübün sembolü vardır. Ölmüş insanlara saygı gösterilmelidir. Bunlar ayıp şeylerdir. Kendiniz ile alakalı mevzuda taraftarınıza bağırıp çağırıyor ve hakaret edebiliyorsunuz ve çok sevdiğiniz başkana küfür edebiliyorlar. Refere olarak Beşiktaş-Fenerbahçe Kadınlar Basketbol maçındaki Aziz Bey'e edilmiş küfürleri gösteriyorlar. Bir Fenerbahçe başkanına kim olursa olsun Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri ben kınıyorum.

"Kadıköy'de olan centilmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz gayet iyi ağırlanmışızdır. Fenerbahçeli taraftarlarla fotoğraflar çekildik. Demek ki bize yapılmıyorsa başkaları suçu kendinde aramalıdır. Herkes şunu bilmeli ki, futbol yöneticiliği ve başkanlığı sadece kendi camiasını korumak değildir. Türk sporuna da hizmet etmek sizin görevinizdir. Bizim açımızdan Lefter'de Metin Oktay'da önemli insanlardır ve bu stat da top oynamışlardır. Stat açıldığında onları da anacağımız şeyler olacak

"Torku Konya spor maçının hakeminin değiştirilmesini istiyoruz"

Biz MHK ve TFF'nin iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Fakat Konya spor maçına Konya nüfuslu birinin atanması ve daha evvel Konya spor maçında geri alınması şahibe oluşmasına sebep olmuştur. Bu doğru bir hareket olmamıştır. Konya spor maçında mümkünse hakemin bu maçtan evvel değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

"Alınacak 36 puan daha var"

Önümüzde 12 maç var. Beşiktaş'ın kaybettiği bir şey yoktur. Beşiktaş bütün camiası ile şampiyonluğa konsantre olmuştur. İlk yarı biz kazanmıştık, ikinci yarı onlar kazandı. Ligde 12 maç var ve daha bu köprünün altından çok su akacağı aşikardır. Biz adil yönetimlerle maçların oynanması gerektiğini söylüyoruz. Bizim üsluplarımız var. Biz oda basmalara hakaret etme tarafında değiliz. Bu işten en çok zarar gören Beşiktaş camiasıdır. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Beşiktaş'ın daha alınacak 36 puanı var. Şampiyonluk içinde Fenerbahçe maçından daha hırslı bir şekilde şampiyonluğu Vodafone Arena'da kutlayacağız

"Yumuşak başlı isem koyun da değilim"

"Fenerbahçe Başakşehir maçında yaşananlar bizim de bildiğimiz bir mevzu. Biz Türk sporunda kötüden uzaklaşıp iyiyi çıkartmaya çalışıyoruz. Bizim bir eğitimimiz ve göreneklerimiz var. Bu demek değildir ki yumuşak başlı isem koyun da değilim. Biz de Türk sporuna hizmet etmeye çalışıyoruz. Kötüyü örnek hale getirirseniz herkes o yöne doğru gider. Ben 4 yıllık Beşiktaş başkanıyım bir gün ceza almadım, Ahmet Nur Çebi bir gün ceza almadı. Biz de ceza almaya başlarsak biz de onların yaptığını yapmayı biliyoruz. Konu Beşiktaş olunca gerisi teferruattır. Hakeme hakaret ediliyor ve onu rapora yazamıyorsunuz. Şimdi o hakemi gidiyorsunuz Fenerbahçe maçına veriyorsunuz. Benim hakemlerle diyaloğum yoktur. Kuddusi Müftüoğlu'nun elini sıkmış değilim. Fenerbahçe stadındaki atmosfer hakemleri etki altına alıyor. Biz 2.5 senedir deplasmanda oynuyoruz. Kendi stadımızda inşallah bunlarla karşı karşıya kalmayacağız

"Bir daha Cüneyt Çakır'ı derbi maçlarımızda görmek istemiyoruz"

Bu atamalar nasıl yapılıyor bilgi sahibi değilim. Bizle alakalı bir konu değil. Ortada bir durum var ve bu dün de biliniyordu. Konya spor maçında hakem Beşiktaş aleyhine karar verse Konyalı olduğu için diyeceğiz. Bizim lehimize verse konuşmalardan etkilendi diyecekler. Sahadaki oyuna şahibe gelmesin. Bu yüzden bu hakem değişmeli. Bizim Konya ile aramızda bir şey yok. MHK'nın bunu düzeltmesini bekliyoruz.

Bir daha derbi maçlarında Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz. Çakır'ın Avrupa'da ki maçlarına bakın ve Türkiye'de ki maçlarına bakın. Kamuoyunda anketler yapılmış ve herkes öyle düşünüyor

"Bunlar ayıp şeyler"

İlhan Ekşioğlu'n attığı tiwitteki noktaları sayın Ekşioğlu'na sorun. Bunlar çok ayıp şeyler. İlhan'da bizim tanıdığımız bir spor adamı. Fenerbahçe için hapise girmiş bir arkadaş. Bir defa değil iki defa değil. Bunları bizim yöneticilerimiz de yapar ama ben yaptırtmam. Benim yöneticilerim de bunları yapmaz. Yöneticilik, başkanlık bu misyon değildir. Oyuncular sahada adil bir oyun oynayacak. Bunları eğitmek düzeltmek bizim işimiz değil. MHK'nın işleri. Onlar da işlerini düzgün yapsınlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Fikret Orman Cüneyt Çakır Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hasan:

çarşı fenerbahçeye küfürlü beste yaptı başkan onlarıda söylesene. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title