Haberler

Fikret Hakan'dan İlginç Açıklama

Türk Sinemasının Ünlü Aktörü Fikret Hakan, Tatil İçin Geldiği Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde, Yönetmen Zafer Par ve Sanatçı Gülsüm Kamu ile Biraraya Gelerek, Yeşil Çam Üzerine Sohbet Etti.

Türk sinemasının ünlü aktörü Fikret Hakan, tatil için geldiği Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yönetmen Zafer Par ve sanatçı Gülsüm Kamu ile biraraya gelerek, Yeşil Çam üzerine sohbet etti.

Ünlü aktör Fikret Hakan, aynı setleri paylaştığı arkadaşlarıyla "Vatandaşın Yeri" isimli çay bahçesinde biraraya geldi. Arkadaşları ve iş yeri işletmecisi Aysel Namlı ile sinemalar üzerine sohbete dalan Fikret Hakan, yeni çıkan filmleri eleştirdi. Fikret Hakan, "Ayvalık'ı çok severim. Ayvalık herhangi bir kasaba değildir. Burada 1957 yılında film yaptım. Artık sinema adına sinema yapılmıyor. Kısır bir döngü var. Temposuzluk ve durgun fotoğraflar var artık. Bizim dönemimizin en büyük şansı arkamızdaki

Türk edebiyatıydı. O zamanlar büyük edebiyatçılar ve onların büyük bir gücü vardı. Biz karne çocuğu olarak büyümüşüz. Uzun lafın kısası, edebiyatı olmayan sinema ayakta kalamaz. Bana kıskanıyorsun diyorlar, bana yapıt gösterin. Şimdi eğri oturup, doğru konuşalım. Adam gibi film yapılsa gelip oynamazsam alçağım. Kadın yazarların öykülerini beğeniyorum. Nezihe Meriç öykü armağanına layıktır. Ayvalık'ta da kadın yazarlar için günler yapın. Yılın belli bir haftasında Kadın Yazarlar Derneği adına aktiviteler

yapılabilir. Burada jüri bizler olur, destekleriz. Bundan iyi Ayvalık'ın tanıtımı mı olur?" şeklinde konuştu.

(SŞ-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title