Haberler

Fikirtepe Film Seti Oldu

Hikayesi Suriye’de geçen 'Kaçış' isimli filmin birçok sahnesi şu anda iç savaş nedeniyle harabeye dönen Suriye’ye benzediği için Fikirtepe’de çekiliyor.

Kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle birçok binanın yıkıldığı Fikirtepe’de imar planlarının bir türlü çıkmaması nedeniyle inşaatlara başlanamıyor. Çevre sakinlerinin çoğu bu durumdan şikayet ederken, adeta harabe bir kenti andıran Fikirtepe, savaş filmi çeken sinemacıların ise son uğrak yeri. Hikayesi iç savaşın sürdüğü Suriye’de geçen “Kaçış” isimli filmin birçok sahnesi de bu yüzden Fikirtepe’de çekiliyor.

Suriye’de iki ailenin dramını anlatan bir film çektiklerini dile getiren filmin yönetmeni Murat Uygur, “Fikirtepe’yi biz Suriye’nin Halep kentine benzettik. Şu an her taraf yıkık dökük. Neden Suriye’ye gidip çekelim diye düşündük. Suriye sınırında da çekimler yaptık ama burayı film platosu olarak kullandık. Çünkü burası Suriye’ye çok benziyor. Ayrıca bu durum bize maddi olarak da tasarruf sağladı. Suriye’ye gitmeye gerek yok. Etrafa baktığınızda kırık, dökük, bombalar düşmüş, yıkılmış, istediğimiz sahnelerde patlama yapabiliyoruz. Yani bu görüntüyü biz Türkiye’de zor buluruz. Bu durum bizim için bir şans” şeklinde konuştu.

Fazla dekor kullanmadıklarını anlatan Uygur, duvarlara Arapça’ya benzeyen yazılar yazdıklarını söyledi. Oyuncularını da filmi çektikleri yerin aslında Suriye olduğuna inandırdığını anlatan Uygur, “Onlara “Burası Fikirtepe değil, Suriye” diyorum. Bazen çektiklerimizi montajlıyoruz. Görenler gerçekten Suriye’ye gittiğimizi zannediyorlar” dedi.Filmin bugün ki çekimlerinde gasp sahnesi canlandırıldı. Sahnenin çekimleri için bir evin damından aşağı atlayan oyuncu Gökhan Karaarslan, film ve arkadaşları için bu zor rolü kabul ettiğini söyledi. Yıkık dökük binaların arasında çekilen sahneler çevredekiler tarafından da ilgiyle izlendi. Gasp sahnesi çekilirken, patlayan silahlar ve yaşanan kovalamaca da haberciler tarafından görüntülendi.

HAKKI ÖZ

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikirtepe Suriye Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title