Haberler

FİGEB Kısa Film Konferansı Yapıldı

Güncelleme:

Eyüp, Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle, tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

Tarihi dokusu ve içinde barındırdığı kültürel mirası ile İstanbul'un en nadide ilçelerinden biri olan Eyüp, Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle, tüm Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu önderliğinde Eyüp'ü birçok önemli "ilk"le tanıştıran Eyüp Belediyesi, Türk Sinema sektörüne destek olacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdi: FİGEB (Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu)…

Bütçesi İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan FİGEB Projesi, Eyüp Belediyesi, Eyüp Kaymakamlığı ve Plato Meslek Yüksekokulu'nun ortak çalışmalarıyla yürütülüyor…

Projede yeralan sinema gönüllüsü gençler, Plato Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından toplam 270 saatlik bir eğitime tabi tutuldu. Önce teorik sonra kendileri için özel olarak alınan kamera, ışık vb. techizatlarla Eyüp ve çevresinde çekimler gerçekleştiren öğrenciler, kendi yazdıkları senaryoları hayata geçirdiler ve birbirinden ilginç kısa film ve belgesele imza attılar. Çekimlerin ardından kurgu yönetmenleri ile montaj yapan ve filmlerine son halini veren öğrenciler, birer sinema çalışanı adayı olarak projeyi başarıyla tamamladılar.

FİGEB'e katılarak sinemaya adım atan gençler bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs'te düzenlenen Kısa Film Festivali'nde biraraya geldi. FİGEB 'e katılan yaratıcı gençlerin eserlerinin izlendiği etkinliğe, yönetmen, senarist, sinema eleştirmenleri katılarak sunumlar yaptılar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde gerçekleştirilen FİGEB Konferansı'na Uçurtmayı Vurmasınlar filminin senaristi, Profesör Doktor Feride Çiçekoğlu, Yönetmen Haluk Ünal, Sinema Eleştirmeni Serdar Akbıyık, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde geçen yıl 4 ödül birden kazanan Güzel Günler Göreceğiz filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat, senaristi Emre Kavuk, Plato Meslek Yüksek Okulu'nun ödüllü öğrencileri, FİGEB öğrencileri ve Eyüplü gençler katıldı.

Konferansta FİGEB'li genç yönetmenler, Türkiye'de Kısa Film Çekim- Dağıtım Süreçlerini anlattılar. "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film, En İyi Kurgu, En İyi Senaryo ve Yardımcı Kadın Oyuncu" ödüllerini alan "Güzel Günler Göreceğiz " filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat, "Türkiye'de Kısa Film çekimi, zorlukları ve kısa filmden uzun metrajlı filmi geçiş aşamasında yapılması gerekenler" konusunda bilgiler verdi.

"Uçurtmayı Vurmasınlar" filminin senaristi Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu (Türkiye'de Kısa Film), Yönetmen Haluk Ünal (Toplumsal Değişim Sürecimizde Sinema ve Kısa Film), Sinema Eleştirmeni Serdar Akbıyık ise (Türk Sinema Endüstrisinde Çarpıkların Göstergesi Kısa Film) konularında değerlendirmelerde bulundu.

FİGEB Öğrencileri, sertifikalarını ve başarı plaketlerini 31 Mayıs Perşembe akşamı yapılacak Kısa Film Festivali'nde alacaklar. Festival,

31 Mayıs Perşembe akşamı Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde düzenlenecek.

FİGEB Kısa Film Festivali'nde FİGEB öğrencilerinin çektiği kısa filmlerin, ödül kazanan eserlerin galası yapılacak. Aynı zamanda çeşitli kategorilerde ödüller verilecek… Festivale, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Kanal D'de yayınlanan Yalan Dünya dizisinin oyuncuları, 80'ler Dizisinin yapımcı, yönetmeni Birol Güven, dizide rol alan Şoray Uzun, Sinema Eleştirmeni Ömür Gedik, Yönetmen Hasan Tolga Pulat, Senarist Emre Kavuk ve Eyüplü gençler katılacak…

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Kavuncu Türkiye Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title