Haberler

FIFA ve UEFA'dan Federasyonlara Uyarı...

FIFA ve UEFA, futbolun siyasi müdahalelerden korunması için ortak bir tutum sergilemesi ve futbolun gelişmesi konusunda dünyanın diğer bölgelerindeki kurumlarla işbirliğinin arttırılması için de anlaşmaya vardı.

26 Ekim 2006 tarihinde bir araya gelen FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Lennart Johansson, dünya futbolundaki sorunları ve iki kurum arasında çeşitli alanlarda yapılabilecek işbirliği olanaklarını örüştü.

Futbolun en üst düzeydeki iki kurumu olan FIFA ve UEFA üzerinde artan baskıları masaya yatıran iki başkan, kulüpler arasında ekonomik anlamda oluşan büyük farklar ve futbolun endüstrileşmesinden doğan sorunlar ve futbolun siyasallaşması ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulundu.

İki başkan, spor federasyonlarının özerkliğinin korunması, devlet ile federasyonların yetki alanlarının kesin çizgilerle ayrılması, devlet ile federasyonlar arasındaki işbirliği alanlarının tespit edilmesi ortak görüş belirtti. Blatter ve Johansson, Avrupa Birliği içinde bir Avrupa Spor Ajansı kurulmasının gereksiz olduğu, bu durumun futbolda bürokratik işlemleri arttıracağı ve siyasi müdahaleleri kolaylaştıracağı konusunda da fikir birliğine vardı. İki başkan, FIFA ve UEFA`nın futbolun siyasi müdahalelerden korunması için ortak bir tutum sergilemesi ve futbolun gelişmesi konusunda dünyanın diğer bölgelerindeki kurumlarla işbirliğinin arttırılması için de anlaşmaya vardı.

Ayrıca, futboldaki mevcut sorunların çözümü için yapılan çalışmaların iki kurumun öncülüğünde sürdürülmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

Öte yandan, Yunanistan daha önce spora siyaset karıştırıldığı için uyarı almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title