Haberler

Fıfa, Materazzı'ye De Soruşturma Açtı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Fransız futbolcu Zinedine Zidane'nin ardından Marco Materazzi'ye de soruşturma açtı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Fransız futbolcu Zinedine Zidane'nin ardından Marco Materazzi'ye de soruşturma açtı.

Dünya Kupası final maçının uzatma dakikalarında Fransa Milli Takımı kaptanı Zinedine Zidane'nin, Materazzi'ye attığı kafa sonucu kırmızı kart görerek oyun dışında kalmasının ardından Zidane hakkında soruşturma başlatan FIFA, Fransız futbolcunun dün yaptığı açıklamaların ardından Materazzi'ye de soruşturma açtı.

Dün Fransa'nın Canal Plus Televizyonu'na demeç veren Zidane, Materazzi'nin 3 kez annesine ve kızkardeşine küfür ettiğini, bundan dolayı da dayanamayarak İtalyan futbolcuya kafa attığını söylemişti.

FIFA'dan yapılan açıklamada, her iki futbolcunun da 20 Temmuz'da yapılacak FIFA Disiplin Komitesi toplantısında dinlenmesine karar verildiği bildirilirken, kararın ondan sonra açıklanacağı ifade edildi.

Materazzi ise Zidane'a küfür ettiğini itiraf etmiş, ancak ünlü futbolcunun ırkına, politik görüşüne, dinine, anne ve kızkardeşine hakaret etmediğini, ağzından yalnızca sahalarda her gün karşılaşılan tarzda sözler çıktığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title