Haberler

Fidye Çetesinin Lideri Yakalandı

Adana'da Bir İş Adamını Kaçırarak Çocuklarından Fidye İsteyen Çetenin Lideri Uşak'taki Saklandığı Otelde Yakalandı. Daha Önce 3 Üyesi Tutuklanan Çetenin 2 Elemanının Daha Arandığı Bildirildi.

Adana'da bir iş adamını kaçırarak çocuklarından fidye isteyen çetenin lideri Uşak'taki saklandığı otelde yakalandı. Daha önce 3 üyesi tutuklanan çetenin 2 elemanının daha arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir iş adamını kaçırdıktan sonra çocuklarından 5 milyon YTL fidye isteyen ancak, müştekinin ellerinden kaçmasından dolayı amaçlarına ulaşamayan ve olaya adı karışan 1'i bayan 3 kişinin yakalanıp cezaevine konulmasının ardından, çetenin lideri olduğu ileri sürülen Yunus A.'da (31) Uşak'ta yakalanarak gözaltına alındı. Yunus A.'nın Adıyaman ve Şanlıurfa'da da adam kaçırma olaylarına karıştığı belirlendi.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da fidye amaçlı adam kaçırma ve nitelikli yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Yunus A., Adana Devlet Hastanesi özel temizlik işlerinde çalışan Aslı B., Namer A., S.Ş. (17) ile yeğenleri Bekir B.ve Erdal B. ile birlikte, Adana'da müteahhitlik yapan Ramiz Ataç'ı kaçırıp fidye istemek için plan yaptı. Ayrıldığı eşinin savcı olmasından dolayı "savcının karısı" olarak tanınan Aslı B., yanında bir dönem muhasebeci olarak çalıştığı müteahhit Ramiz

Ataç'ı satılık bir evi göstermek için 29 Ağustos 2007 günü Havutlu Beldesi'ne götürdü.

Namer A.'nın evine götürülen Ramiz Ataç, silahla etkisi hale getirildi. Kaçırılma olayından sonra Şanlıurfa'ya giden Yunus A., Ramiz Ataç'ın oğlu Deniz Ataç'ı telefonla arayarak, "Babanız elimizde 5 milyon YTL vermezseniz bir daha göremezsiniz. Polise sakın haber vermeyin. Parayı hazırlayıp 6 saatlik bir yolculuğun ardından bana vereceksiniz" dedi. Deniz Ataç, istenen fidyeyi bulamayacaklarını rakamın çok yüksek olmasını söylemesi üzerine taraflar 2 milyon YTL'de anlaştı.

Deniz Ataç, yapılan telefon görüşmelerinin ardından ertesi gün sabaha karşı 04.00 sularında polise başvurdu. Olayı soruşturan Gasp Büro Amirliği ekipleri, 7 saat gibi kısa süre fidye olayını gerçekleştirenlerin kimliklerini belirleyerek, Ramiz Ataç'ın tutulduğu yeri tespit etmeye çalıştı. Gaspçıların elinde bulunan Ramiz Ataç ise rehin tutulduğu evin ikinci katından atlayarak kaçmayı başardı. Güvenlik güçlerine sığınan ve kaburgasında 6 kırık olduğu anlaşılan Ataç, hastaneye kaldırılırken zanlılar kaçmayı

başardı.

Olayı geniş çaplı olarak soruşturan Gasp Büro Amirliği ekipleri olaydan 2 gün sonra önce Aslı B.'yi, ardından Namer A. ve S.Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Suçlarını itiraf eden sanıklar çıkarıldıkları, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, polis, çetenin lideri olduğu öne sürülen Yunus A.'yı Uşak'ta Zülfikar A. adına düzenlemiş sahte kimlikle yakaladı. Yunus A.n'ın sorgulaması sürerken, polis olayla ilgili olarak Yunus A.'nın yeğenleri olan Bekir B. ve Erdal B.'yi yakalamaya

çalışıyor.

(MK-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title