Haberler

Fidanları Vasiad'ın Elinde Kaldı

Van Genç İşadamları Derneği (Vasiad) ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Rektörlüğü İşbirliği ile Planlanan ve Üniversitenin Zeve Kampüsü'ndeki 40 Bin Metrekarelik Alana 5 Bin Fidan Dikilmesini Amaçlayan Program İptal Edilirken, Bugün İlk Bin 700 Fidanın Dikim Töreni de Gerçekleşemedi.

Van Genç İşadamları Derneği (VASİAD) ile Yüzüncü yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü işbirliği ile planlanan ve üniversitenin Zeve Kampüsü'ndeki 40 bin metrekarelik alana 5 bin fidan dikilmesini amaçlayan program iptal edilirken, bugün ilk bin 700 fidanın dikim töreni de gerçekleşemedi. VANGİAD, ilgili kurumların taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle çalışmanın iptal edildiğini duyurarak basın ve kamuoyundan özür diledi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Salaz, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan durum karşısında çok büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Geçen yıl yeni görevine atanması dolayısı ile YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulunduklarını anlatan Kadri Salaz, yapılan sohbet sırasında kampüs alanının çoraklığının, bu konuda yapılan eleştirilerin gündeme geldiğini anlattı. Rektör Prof. Dr. Ceylan'ın bütçe yetersizliğinden şikayet edip Van halkının desteğini beklediklerinin ifade etmelerin ardından bir teklifte bulunduklarını belirten Salaz "Üniversitenin bütün Vanlıların olduğunu belirterek bize uygun bir yer gösterilmesi halinde buraya 5 bin fidan dikeceğimizi belirttik. Prof. Dr. Hasan Ceylan bu tekliften son derece memnun oldu. Daha sonra rektör yardımcıları ile birlikte yaptığımız incelemeler sonucu bize 40 bin metrekarelik bir alan gösterildi. Hazırlıklarımıza başlayarak ilk etapta bin 700 fidanı dernek üyelerimizin katkıları ile satın alıp geçtiğimiz 10 Nisan günü törenle dikmeyi planladık. Ancak bilindiği gibi 9 Nisan günü Van'a kar yağdığı, zemin çamurlu olduğu için töreni 24 Nisan tarihine erteleyip bununla ilgili basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdik" dedi.

Bugün için hazırlıkları yaparken kendilerine ayrılan alanın başkalarına tahsis edildiğini öğrendiklerini anlatan Kadri Salaz, Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın ile yaptıkları görüşmede 'Ne fark eder, ha burası, ha orası' gibi bir cevap aldıklarını anlatarak "Bu yaklaşım bizi çok üzdü. YYÜ'nün ağaçlandırma sorununun çözümüne katkı ve örnek teşkil etmek amacıyla derneğimizin çabaları ve iyi niyetimiz yok sayıldı. Bu yetmezmiş gibi bugün Van'a gelen Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik'in de törene katılması umudumuz da gerçekleşmedi. Bu konuda günlerdir bir cevap beklerken dün akşam saatlerinde Van Valiliği yoğunluk yüzünden Bakan Çelik'in programına fidan dikim töreninin alınamayacağını bildirdi. Bu da ayrı bir üzüntü sebebi oldu. Bütün bu gerekçeler ile YYÜ Zeve Kampüsü'ne 5 bin fidan dikme planını ve bugün için hazırlanan programı iptal ettik. Aldığımız fidanları ya bu dönemde, ya da sonbahar aylarında uygun bir alanda değerlendireceğiz" diye konuştu.

(MET-Y) 24.04.2008 17:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title