Haberler

Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" Programı

"Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" ağaçlandırma projesi kapsamında Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta öğrenciler fidan dikti.

"Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" ağaçlandırma projesi kapsamında Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta öğrenciler fidan dikti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde başlatılan ağaçlandırma projesi kapsamında Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesi'ndeki törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, öğrencilerin büyüyüp fidan olacağını ve daha sonra da yetişkin insanlar haline geleceklerini söyledi.

Günay, "Ağaç dikmek hayata tutunmak ve yaşamı sürdürmek demektir. Bu bilinç içerisinde hem doğaya hem de ülkemize sahip çıkma konusunda çaba göstermek demektir." dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da yeşilin ve ormanın bir ülke için çok önemli olduğunu, insanlarda vatana ve millete sahip çıkma bilincinin de bulunması gerektiğini kaydetti.

Proje kapsamında 5 ilçede bin 600 öğrenci 3 bin fidan dikti.

Denizli

Denizli'nin Honaz ilçesi Karakurt Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yapılan törende konuşan Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, fidan dikim mevsiminin başlangıcını güzel bir etkinlikle yaptıklarını söyledi.

Proje ile Türkiye genelindeki 10 milyon öğrencinin fidanları toprakla buluşturmasının hedeflendiğini belirten Korucu, "Bu dikim etkinliği ile aynı anda ilk ve ortaokullarda öğrenim gören 150 bin öğrencimiz bugün fidanları dikecekler. Kent genelinde ise bu yıl içerisinde 120 bin fidanı dikmiş olacağız." dedi.

Manisa

Manisa'da Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki ormanlık alanda düzenlenen törende konuşan Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir, Türkiye'nin yeşil dokusunu korumak ve arttırmak için çabaladıklarını söyledi.

Özdemir, gençlere doğa sevgisini aşılamak için yıllardır uğraştıklarına dikkati çekerek, "Çevre bilincine duyarlı, çevreyi koruma yönünden kendisine güvenen, gençlerin yetişmesine katkı sağlayan görevi üstlendik. Aldığımız oksijen çok kıymetli bunun değerini bilin." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise projenin ülke genelinde uygulandığını ve ağaçlara sahip çıkılması gerektiğini aktardı.

Törende daha sonra fidan dikimi gerçekleştirildi.

Uşak

Uşak'ta Banaz İlçesi Kızılcasögüt mevkisindeki törene katılan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, ilk etapta Banaz'da 2 bin 500 fidanın dikileceğini söyledi.

Amaçlarının mevcut orman alanını koruyarak bunların miktarını artırmak olduğunu vurgulayan Kocabıyık, "Geleceğimizin daha yeşil, daha zengin ve daha güzel olabilmesi için ormanlarımızı bugünden yeşertmeli ve her bir fidanımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

Törende fidanlar dikildi.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Aydın Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title