Haberler

    FIBA Dünya Kupası hazırlık kampı: D grubu

    Takımlar: Angola Filipinler İtalya Sırbistan Angola Takımın yıldızı: Yanick Moreira Dünya kupalarındaki en iyi derece: Dokuzunculuk Muhtemel beş: Gerson Domingos - Carlos Morias - Leonel Paulo - Reggie Moore - Yanick Moreira Ne bekliyoruz: Filipinler’i mağlup ederek grubu...

    Takımlar:




    Angola
    Filipinler
    İtalya

    Sırbistan





    Angola




    Takımın yıldızı: Yanick Moreira
    Dünya kupalarındaki en iyi derece: Dokuzunculuk
    Muhtemel beş: Gerson Domingos - Carlos Morias - Leonel Paulo - Reggie Moore - Yanick Moreira
    Ne bekliyoruz: Filipinler’i mağlup ederek grubu üçüncü bitirmelerini.



    Angola son birkaç yılda kaliteli oyuncular yetiştirmeye başladı. Ancak bu isimlerin başında gelen Bruno Fernando (2019 NBA Draftı’nda seçildi) ve Silvio De Sousa, Çin’e gelmeyi reddetti. Kadronun geri kalanına baktığımızda ise 28 yaşındaki pivot Yanick Moreira, Angola’nın yıldız ismi olarak öne çıkıyor. NCAA ve G-League tecrübeleri yaşayan Moreira, turnuva öncesi hazırlık maçlarında gösterdiği performansla Dünya Kupası’na hazır olduğunun sinyallerini verdi. Takımın tecrübeli ismi Leonel Paulo ve turnuvada dikkatle takip edilmesi gereken gençlerden olan Gerson Domingos, Angola’nın turnuvada galibiyet almasını sağlayabilir.


    Filipinler




    Takımın Yıldızı: Andrey Blatche
    Dünya kupalarındaki en iyi derece: Bronz madalya
    Muhtemel beş: Stanley Pringle - Ruger Pugoy - Gabe Norwood - Christian Standhardinger - Andrey Blatche
    Ne bekliyoruz: Dünya Kupası’ndaki 25 yıllık galibiyet hasretlerine son vermelerini.



    Filipinler, 1994 Dünya Kupası’ndan beri bu formatta galibiyet alamadı. Çin’de düzenlenecek olan turnuvada tek hedef galibiyet almak. Filipilnler’in oyun düzeni dokuz yıllık NBA tecrübesi bulunan Andrey Blatche’e bağlı. Blatche’in merkezdeki top dağıtım görevi, perde sonrası devrilmeleri ve savunmadaki sertliği Filipinler için çok önemli olacak.


    İtalya




    Takımın Yıldızı: Danilo Gallinari
    Dünya kupalarındaki en iyi derece: Dördüncülük
    Muhtemel beş: Daniel Hackett - Marco Belinelli - Gigi Datome - Danilo Gallinari - Paul Biligha
    Ne bekliyoruz: 2020 Tokyo Olimpiyat’ına vize almalarını.



    Milenyuma kadar EuroBasket’te altın madalyalar kazanan ancak Dünya Kupası’ndaki şanssızlığını bir türlü kıramayan İtalya, Çin’de düzenlenecek olan turnuvayı 2020 Tokyo vizesiyle kapatmak istiyor. Kadroda Nicolo Melli dışında önemli bir eksik yok. NBA patentli yıldızlar Marco Bellinelli, Danilo Gallinari ve Avrupa’nın önemli oyuncuları arasında yer alan Daniel Hackett ile Gigi Datome, İtalya adına turnuvanın gidişatını belirleyecek.


    Sırbistan




    Takımın Yıldızı: Nikola Jokic
    Dünya kupalarındaki en iyi derece: Altın madalya
    Muhtemel beş: Bogdan Bogdanovic - Vasilije Micic - Vladimir Lucic - Nemanja Bjelica - Nikola Jokic
    Ne bekliyoruz: Turnuvayı ilk dörtte tamamlamalarını.



    Sırbistan’da; hazırlık maçı sırasında sakatlanan Milos Teodosic, teknik tercih nedeniyle kadroda olmayan Nikola Kalinic ve Nemanja Nedovic gibi önemli oyuncular Çin’de forma giyemeyecek. Öte yandan NBA’de harika bir sezonu geride bırakan ve adı bir ara MVP yarışında dâhi geçen Nikola Jokic, takımın lideri olacak. Jokic’in rakip sahada tepeye çıkıp topu aldıktan sonra hücumu şekillendirmesi, Bogdan Bogdanovic ve Vasilije Micic gibi önemli şutörlerin bulunması Sırbistan’ı turnuvanın en iyi takımlarından birisi haline getiriyor.


    Hazırlayan: Kuzey KILIÇ

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Filipinler İtalya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title