Haberler

Fıa'dan Türkiye'ye 2.5 Milyon Dolarlık Af

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (Fıa), 2006 Türkiye Grand Prix'sinin Ödül Törenine Siyaset Karıştırıldığı İçin Verdiği 5 Milyon Dolarlık Para Cezasının Tosfed Ait Olan 2,5 Milyon Dolarlık Bölümünü İptal Etti.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), 2006 Türkiye Grand Prix'sinin ödül törenine siyaset karıştırıldığı için verdiği 5 milyon dolarlık para cezasının TOSFED ait olan 2,5 milyon dolarlık bölümünü iptal etti.

27 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Park'ta gerçekleştirilen Formula 1 Türkiye Grand Prix'nin ödül töreninde, podyum seremonisine ilişkin olarak TOSFED'e verilen 2.5 milyon dolar'lık para cezası FIA tarafından iptal edildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, FIA'nın bugün Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı Dünya Motor Konseyi toplantısında, Türkiye'ye verilen para cezasının 2,5 milyon dolarlık bölümünü iptal ettiğini söyledi.

Toplantı için Paris'te bulunan Tahincioğlu, "Daha önce Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş, cezanın 2,5 milyon dolarlık bölümünü ödemişti. Kalan 2,5 milyon dolarlık bölüm de iptal edildi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title