Haberler

Fetullah Gülen'in Avukatı Erdemli'nin İtirafları İddianamede (2)

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması istemiyle mahkemeye gönderilen iddianamede, Erdemli'nin, örgütün hukuk işleyişi, iş adamlarından toplanan himmetler ve...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması istemiyle mahkemeye gönderilen iddianamede, Erdemli'nin, örgütün hukuk işleyişi, iş adamlarından toplanan himmetler ve hangi kişilerin ne tür bilgilere sahip olduğuna yönelik itirafları yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, "FETÖ/PDY ile birlikte hareket eden, himmet veren, organizasyon düzenleyen, aracı olan s¸ahıslar ve örgüt içerisindeki rolleri" sorulan şüpheli Orhan Erdemli'nin, vekaletini yürüttüğü bazı kişilerin konuşmalarından himmet toplantısı yapıldığı ve yüksek miktarda para toplandığını duyduğunu söylediği belirtildi.

Erdemli'nin kamuoyu tarafından bilinen bazı iş adamlarından "himmet alındığını" duyduğunu ileri sürdüğü bildirilen iddianamede, Hidayet Karaca'dan bazı futbolcular ve kulüp yöneticilerinden para alındığını duyduğunu da anlattığı ifade edildi.

İddianamede, Erdemli'nin "Fethullah Gülen'in fikirleri konusunda danıs¸manlık aldıgˆımız Mustafa Özcan'ın zaman zaman yanına gittigˆimizde gördügˆüm kadarıyla finans is¸lerini Kaynak Holding yöneticisi olarak tanıdıgˆım Hasan Kahveci ve Sema Hastanesi Koordinatörü olarak hatırladıgˆım Sedat Erten üzerinden görüs¸tügˆünü ve onlarla FETÖ'nün finansını yönettigˆini anlıyordum. Bu iki kis¸inin FETÖ'nün finans konusunda I·stanbul'da en önemli iki kis¸i oldugˆunu düs¸ünüyordum." ifadelerine de yer verildi.

"Örgütteki özel sekreter ve şoförler tüm sırlara vakıf"

" Hidayet Karaca'nın sekreteri olan S¸eref Polat gibi FETÖ'nün kurulus¸larının yönetim kurulu bas¸kanlarının özel kalemleri, sekreterlerinin ifadelerine bas¸vuruldugˆu takdirde FETÖ'nün çok önemli ölçüde çözülecegˆi kanaatindeyim" ifadesini kullanan Erdemli'nin "Kaynak Holding'de Naci Tosun'un asistanı, soyadını Kara olarak bildigˆim Cemil ve yine soy ismini hatırlamadıgˆım I·brahim isimli sekreterlerin ifadelerinin örgütün çözülmesi konusunda çok faydalı olacagˆı kanaatindeyim. Yine Ekrem Dumanlı'nın ismini hatırlamadıgˆım s¸oförü ve özel kalemi, ismini Yusuf Karakaş olarak hatırladıgˆım kis¸iler bu firarilerin bütün sırlarına vakıf oldugˆuna inanıyorum." şeklinde verdiği bilgi de iddianamede aktarıldı.

İddianamede, Doğan Holding eski İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen hakkındaki beyanları sorulan Erdemli'nin, "Bu beyanların doğru olduğu, Üzdiyen'in Ali Yüksel ve Erem Turgut ile bürolarına geldiği, büronun iki kat as¸agˆısında faaliyet gösteren ve idari davalar konusunda çok ciddi bir ars¸ive sahip Osman Karakuş'a, 'Dogˆan AŞ'nin hukuk bürolarını yeniden yapılandıracagˆını' söyledigˆi"ni anlattığı aktarılarak, Aydın Doğan ile görüştüğüne yönelik ifadelerine yer verildi.

İddianamede, Orhan Erdemli'nin,"Yahya Üzdiyen'i Osman Karakuş ile tanıştırdığı ve birlikte büroda yemek yediklerini" belirterek, bu görüşmede bir gün belirleyerek iş görüşmesi için Aydın Doğan'ı ziyaret ettiklerini öne sürdüğü aktarıldı.

Bank Asya'daki para artışı ve "ByLock" yüklü hatlarla görüşme

Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatı sonrası s¸üpheli Erdemli'nin bu bankadaki hesabında Aralık 2014 tarihi itibarıyla 50 bin liradan 200 bin liranın üzerine çıkan para bulundugˆu ve aynı aileden iki kişinin hesaplarında da artış olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüphelinin Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün cezaevinde Adil Öksüz'le görüs¸türme olayını organize eden firari avukat Fatih Oğuz, avukatların imamı olduğu iddia edilen Mehmet Yusuf Burak, FETÖ yöneticileri Hidayet Karaca ve S¸erif Ali Tekalan ile eski TRT Haber Koordinatörü Ali Ahmet Böken'in de aralarında bulunduğu toplam 80 farklı "ByLock" kullanıcısı numara ile görüs¸me yaptıgˆının belirlendiği ifade edildi.

Şüpheli Orhan Erdemli'nin, uzun yıllar örgüt elebaşının avukatlıgˆını yapması, Gülen ile ülke içinde ve ABD'de görüs¸melerinin bulunması, Ramazan Aykış'ın beyanına göre FETÖ/PDY içerisinde üst düzey faaliyet göstermesi, örgüt yöneticisi ve üyesi olduklarından bahisle haklarında sorus¸turma yürütülen kis¸iler ve çok sayıda "ByLock" kullanıcısı ile irtibatlı olması, kendisiyle birlikte ailesinden iki kis¸inin Bank Asya'da hesabının bulunması ve örgüt liderinin talimatının ardından hesabında para hareketinin bulunması hususlarının göz önüne alındığı vurgulanan iddianamede, Erdemli'nin "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle Erdemli'nin ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Kaynak Holding Hidayet Karaca Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title