Haberler

Fetö Tutuklusunu Kurtaracağını İddia Eden Avukata Dolandırıcılık Davası (2)- Yeniden

Sayın Yazıişleri Müdürlerine'FETÖ tutuklusunu kurtaracağını iddia eden avukata dolandırıcılık davası' başlıklı haber, ağır ceza mahkemesinin iddianameyi eksik soruşturma nedeniyle iade etmesi nedeniyle yeniden geçildi.

Sayın Yazıişleri Müdürlerine

'FETÖ tutuklusunu kurtaracağını iddia eden avukata dolandırıcılık davası' başlıklı haber, ağır ceza mahkemesinin iddianameyi eksik soruşturma nedeniyle iade etmesi nedeniyle yeniden geçildi.

------------

YENİDEN

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, - MERSİN'de FETÖ/PYD'ye  finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanan işadamı Murat Harman'ı 1 milyon TL karşılığında kurtaracağını söyleyip, dolandırdığı iddia edilen Avukat Murat A., hakkında dolandırıcılık suçundan 7 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mersin 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi soruşturmadaki eksiklikler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. Avukat Murat A., FETÖ 'ye karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle asılsız iddialarda itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

İnşaat, nakliye ve akaryakıt işi yapan Murat Harman, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS'te başka bir soruşturma dosyası ile ilgili ifade verdi.  Bu ifadesinde, firmasının adının FETÖ/PDY'ye finans sağlayan firmalar arasında gösterilmesi üzerine cezaevine girmeden önce Avukat Murat A.'nın kendisini telefonla arayarak, emniyette, MİT'te ve medyada tanıdıkları olduğunu, 1 milyon TL vermesi halinde kendisini kurtaracağını söylediğini iddia etti. Murat Harman, bu konuda anlaştığı avukata 100 bin dolar ve 400 bin TL verdiğini ancak kendisini kurtarmadığını, avukatın söz konusu dosyaların toplu görüldüğünü, acele etmemesini, zamanla cezaevinden çıkaracağını söyleyerek, kendini dolandırdığını ileri sürdü.

İşadamının iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan soruşturmada, işadamının eşi Leyla Harman, Avukat Murat A.'ya iki kez 200 bin TL olmak üzere 400 bin TL'yi çalışanları Soner K. aracılığıyla ödediklerini söyledi. Soner K. da aynı yönde ifade verirken Murat Harman'ın cep telefonunda yapılan incelemede suçlanan avukatla iletişim kurduğu saptandı.

AVUKAT DA İŞADAMINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Avukat  Murat A ise, "Terör örgütü davasında ortak tanıdığımız Serdar A.'yı aracı olarak göndererek benim davayı almamı istedi. Kesinlikle FETÖ davalarını almayacağımı söyleyip, kabul etmedim. Buna rağmen Murat Harman, cezaevinden haber göndererek, 'Beni cezaevine soktuğu gibi çıkarsın, gazetede haber yaptırarak cezaevine aldırdı. Örgütten içeriye giren tüm iş adamlarını emniyetle görüşerek o belirliyor, isterse çıkarır beni, bana haksızlık yaptı, beni çıkarmazsa bütün Mersin kamuoyuna ifşa ederim, şikayet edeceğim' demişti. Bana iftira atmıştır, kendisinden davacıyım. Suçsuzum, FETÖ ile mücadele eden işinde gücünde olan bir avukatım" dedi.

7 YIL HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı, avukat hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşların, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Ayrıca, ceza alması durumunda avukatlık hakkının da elinden alınmasını talep etti. Daha önce de takip ettiği bir dosya kapsamında bilirkişiye bürosunda rüşvet vermek suçundan hakkında dava bulunan Avukat  Murat A. için hazırlanan iddianame Mersin 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İDDİANEME İADE EDİLDİ

Ancak 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi soruşturmadaki eksiklikler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

"Olayla ilgili dosyada adı geçen dekontlardan da müştekiye toplam 120 bin TL gönderdiği ve taraflar arasında ilişki bilgisi olduğu anlaşılan Serdar A.'nın  tanık sıfatıyla beyanına başvurulup değerlendirilmemesi, müştekinin beyanında şüpheliye verdiği çekin karşılığının bankadaki hesabından çekildiğini beyan etmesiyle müştekinin banka hesabının ve çek bedelinin tahsil edilip edilmediğinin araştırılmaması, şüphelinin işyerine gidip gitmediğinin güvenlik kamerası görüntüleri ve para getirdiği söylenen tanık Soner'in şüphelinin işyerine girip girmediğinin araştırılmaması, şüphelinin eyleminin avukatlık görevi ile ilgili olduğunun kabul edilmesi nedeniyle hakkındaki soruşturmanın Avukatlık Kanunu hükümlerine göre yapılmayarak dava açılması nedeniyle CMK'nın 170/3-j,5, 174/1.a.b maddelerine aykırı olarak düzenlenen iddianamenin iadesine karar vermek gerekmiştir. Bu nedenle şüpheli Murat A, hakkında hazırlanan iddianamenin Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesine, gösterilen eksiklikler tamamlandıktan sonra CMK'nın 170 ve 174 maddelerine uygun biçimde yeniden iddianame düzenlenmesi halinde dosyanın ele alınmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

'İFTİRA İLE İTİBARSIZLAŞTIRMA'

Avukat Murat A., dolandırıcılık davasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şikayetçinin asılsız iddialarda bulunduğunu öne süren Avukat Murat A. şöyle dedi:

"Bu kişi, ilk ifadesini bazı kişilerin etkisi altında kalarak ve özellikle şahsımın FETÖ ile açıktan mücadele etmesi, birçok kişiyi şikayet ederek tutuklanmalarına sebep olmam nedeniyle kendisinin de benden dolayı içeri girmiş olabileceğini düşünerek, bu şikayeti yaptığını ama aslında sonradan gerçekleri öğrendiğini, bana asılsız iddialarda bulunduğunu savcılık huzurunda kabul ve ikrar etmiştir.  Bahse konu iddialar tümüyle soyut ve gerçeği yansıtmamakta olup, bu iddialarla ilgili aleyhime herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Bu iddiaların ortaya atılmasının tek sebebi, geçmişte şahsımın ve ailemin FETÖ tarafından uğratıldığı haksızlık ve zararlara karşı bu hain örgütle açıktan yıllardır yürüttüğümüz  hukuki mücadelemizi mahkemeler önünde itibarsızlaştırmak, mücadelemi sekteye uğratma çabasıdır. Bu gerçek dışı ve maksatlı iddialara itibar edilmemesini belirtir, bu hainlere karşı yürüttüğüm mücadelemde geri adım atmama sebep olmayacağını, aksine bu hain terör örgütüne ve üye teröristlerine karşı mücadelemi daha azimli, daha kararlı ve daha güçlü yürüteceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title