Haberler

Fetö/pdy'nin Emniyet Yapılanması Davası

Kırklareli'de FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü" yöneticiliği ile örgütün haberleşme programı "Bylock"u kullandığı gerekçesiyle haklarında dava açılan, aralarında şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve...

Kırklareli'de FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü" yöneticiliği ile örgütün haberleşme programı "Bylock"u kullandığı gerekçesiyle haklarında dava açılan, aralarında şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu 47 eski emniyet personelinin yargılanmasına ikinci gününde devam ediliyor.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 41'i tutuklu ve 4 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı.

Polis ekipleri, duruşma dolayısıyla salon çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Nakil işlemleri nedeniyle ikinci celseye tutuklu bulunduğu Kandıra Ceza İnfaz Kurumundan gelerek katılan Suat Yılmaz, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tekme attı.

Tutuklu 39 sanık, duruşma salonuna ceza infaz kurumu aracıyla getirilirken, 2 sanık da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile mahkemeye katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan eski Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Adnan Başar, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını öne süren Başar, hakkında hazırlanan iddianamede de hiçbir somut delilin bulunmadığını iddia etti.

Örgütün haberleşme programı "Bylock"u kullanmasının söz konusu olmadığını ileri süren Başar, savunmasında şunları kaydetti:

"MGK'da alınan kararlar hükümete tavsiye niteliğindedir. Bunlar anayasanın ilgili maddelerinde de açıkça yazmaktadır. 2014 yılında MGK'da alınan karar da tavsiye niteliğindeydi. 15 Temmuz'a kadar Fetullah Gülen cemaatinin silahlı terör örgütü olduğuna dair hiçbir somut delil yoktur. 15 Temmuz'da hain darbe girişimiyle silahlı terör örgütü olduğu söylenmiştir. Darbe girişiminin de kimler tarafından yapıldığına dair de bir somut delil bulunmamaktadır. Bu örgütün silahlı terör örgütü olup olmadığı bağımsız bir yargı tarafından belirlenmesi gerekir. Benim de hakkımda bu örgütten olduğuma dair bir somut delil yoktur."

Mahkeme kısa bir ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title