Haberler

Fetö/pdy' Davasında İki Tarafta 'Reddi Hakim' Talep Etti

Yönelik operasyon düzenlendi.

Yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonun ardından 'Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamalarıyla 31'i emniyet mensubu olmak üzere aralarında iş adamlarının da bulunduğu 2'si tutuklu 74 kişi hakkında dava açıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu sabah başlayan duruşmada tutuksuz yargılanan emniyet mensupları ile bazı iş adamları dinlendi. Tutuklu eski polis başmüfettişi Anadolu Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, "Duruşmanın başladığı günden itibaren çeşitli konularda 35 yazılı talebimiz, 60'a yakın sözlü taleplerimize ret kararı verildi. Bu nedenle reddi hakim talebinde bulunuyoruz" dedi.

Bu sırada mağdurların avukatı Hasip Şenalp de mahkeme heyetine, "Dava da sanıklara aşırı müsamaha gösterildi. Haksız yere tahliyeler yapıldı. Devletime ve milletime yapılan ihanet eden bir yapının yargılandığı bu davada şahsım ve milletim adına müdahil oldum. Sizden de davadan çekilmenizi talep ediyorum" dedi. Bunun üzerine tutuksuz yargılananlar arasında bulunan avukat Abidin Gürsoy, meslektaşı Şenalp'e tepki gösterince, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkartıldı.

Sanık avukatlarından Mehmet Yıldırım da söz alarak "Mahkemeniz baskı altındadır biz de bu yüzden 'reddi hakim' talep ediyoruz" dedi. Mahkeme Başkanı Birol Polat ise "Biz öyle bir baskı hissetmiyoruz" diye cevap verdi.

'Reddi hakim' talepleri değerlendirmek üzere ara veren mahkeme heyeti, iki tarafında 'reddi hakim' taleplerini oy birliğiyle reddetti. Duruşma tutuksuz yargılanan emniyet mensupları ve iş adamlarının dinlenmesiyle devam etti.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yıldırım Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title