Haberler

Fetö'nün Kurumları Halka Dönüyor

ORHAN CANBULATEL - Kayseri'de, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim ve sağlık kurumlarının hizmet vermesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgelere göre, Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Kayseri'de 1 yükseköğretim kurumu, 12 okul, 25 öğrenci yurdu, 2 sağlık kurumu, 7 dernek ve 7 sendikanın faaliyetine son verildi.

Bu kurumlardan FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Melikşah Üniversitesindeki tüm bina ve taşınmazların Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) devir işlemlerine başlandı.

ERÜ ile Defterdarlık ve İl Milli Emlak Müdürlüğü arasında kurulan komisyonlar, kapatılan Melikşah Üniversitesindeki bütün bina ve taşınmazların, ERÜ'ye devir teslim işlemlerini yürütüyor.

Bu kapsamda Melikşah Üniversitesi yerleşkesi ile kız öğrenci yurtlarının girişine ERÜ tabelası asıldı. 5 bloktan oluşan 625 kişilik kız öğrenci yurdunun yer aldığı komplekste spor salonu da bulunuyor. Merkez yerleşkedeki devredilecek taşınmazlar arasında iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, hukuk ve fen-edebiyat fakülteleri ile spor salonu ve kütüphane binalar yer alıyor.

Demokrasi şehitlerinin adı okullarda yaşatılacak

El konulan 12 ilk ve orta öğretim kurumu ile bu kurumların yerleşkesinde yer alan öğrenci yurtları ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

Bu çerçevede, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Ahi Evran Mahallesi'ndeki Kılıçaslan Eğitim Kurumlarına verilecek.

Kentteki Aliye Boydak İlk ve Ortaokulunun adı ise FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen özel harekatçı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in adı ile değiştirilecek.

Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Kübra Doğanay'ın adı da ailesini isteği üzerine Yeşilhisar ilçesinde yapılan fen lisesinde yaşatılacak.

Diğer 10 eğitim kurumuna da darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin adı verilecek.

El konulan özel hastane kamunun hizmetinde

FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için kapatılan sağlık kurumlarından Özel Kayseri Göz Hastanesi de tabelası değiştirilerek Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

"Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Melikgazi Ek Binası" tabelası asılan hastanenin dış cephesine de "Bu hastanede sağlık hizmeti artık T.C Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir" yazılı tabela takıldı.

Hastanede sağlık hizmeti Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki doktorlar tarafından veriliyor.

El konulan kurumlar arasında yer alan Özel Hacettepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de Sağlık Bakanlığına devredilerek Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tahsis edildi. Merkezin hizmet alanı önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Faaliyetine son verilen 25 öğrenci yurdundan 4 yükseköğrenim yurdunun durumu da gelecek hafta netlik kazanacak. Kapasiteleri 80-100 kişi ile sınırlı bu yurtlar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce devralınmaması halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var?
title