Haberler

FETÖ Kamplarının 'Düğün Yeri' Şifresiyle Gizlendiği Ortaya Çıktı

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimine yönelik iddianamede, FETÖ'nün ilk kod adını 1985 yılında kamptaki bir polis koleji öğrencisi için kullandığı ve bu kampları 'düğün yeri' şifresiyle gizlediği ortaya çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcıları Bülent Başar ve Hikmet Pak tarafından hazırlanan "15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Teşebbüsü Hava Harp Okulu Öğrencileri-Kavacık Bölgesi" başlıklı iddianamede, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimine yönelik çarpıcı iddialar yeraldı.

POLİS KOLEJİ ÖĞRENCİSİNE AİT MEKTUPTA KOD İSİM

İddianamede FETÖ/PDY'nin kod adı kullandığı ilk olayın 23 Temmuz 1985 tarihinde tespit edildiği vurgulandı. O tarihte; Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Adatepe Köyü'ndeki FETÖ kampına yapılan Jandarma baskınında polis koleji öğrencisine ait bir mektupta kod isim kullanıldığı tespit edildi.

İHBARI DEĞERLENDİREN JANDARMADAN BASKIN

İddianameye göre, Küçükkuyu Jandarma Takım Komutanlığı'na bağlı jandarma birliği, Adatepe Köyü'ndeki Talip Sabancı'ya ait evde çok sayıda insanın bulunduğu, evden aşırı gürültü geldiği yönünde ihbar alınca bu eve baskın düzenledi. Sabancı'ya ait olduğu öne sürülen evde çeşitli illerinden gelen 30'u çocuk yaşta toplam 34 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

MEKTUPTA 'İHSAN' KOD ADIYLA YAZIŞMIŞLAR

Köy evinde yapılan aramada aralarında Latif Erdoğan, Abdullah Aymaz, Abdulfettah Şahin'e ait olduğu iddia edilen Arapça ve Türkçe 47 adet Kitap ile 16 adet konuşma bantı da ele geçirildi. Baskın sırasında FETÖ'ye bağlı bir polis koleji öğrencisinin yazdığı mektup da ele geçirildi. "İhsan Savaşçı - İhsan 82021" kod ismi kullanılan ve "Sevgili Kardeşim" diye başlayan mektupta, FETÖ kampına katılan polis koleji öğrencisinin, bir arkadaşından bu kampa gelmesini istedi. Mektubu yazan polis koleji öğrencisi, mektubunda kampa nasıl gelineceği, nerede hangi telefon numarasını arayıp irtibata geçileceği gibi bilgiler ile bir haritaya yer verdi.

FETÖ KAMPLARINA 'DÜĞÜN YERİ' ADINI VERMİŞLER

İddianamede, örgütün kamplara 'düğün yeri', kamp yapılacak eve 'köşk' dediğine yer verilirken, FETÖ/PDY'nin kod isim kullandığının tespit edildiği 23 Temmuz 1985 tarihli ilk olayın ayrıntıları şöyle anlatıldı: "Örgütün bu kamp faaliyetine katılan öğrencilerin yaş gruplan 12-18 yaş aralığı olup eğitim gördükleri okullarda başarılı öğrenciler olarak tanınmaktadırlar. Bunlardan beş kişi polis koleji öğrencisidir. Çanakkale ilindeki kampa katılan 34 öğrenciden 11'inin 1986 yılında Balıkesir ili Edremit İlçesi Karadere Köyü'ndeki kampa da katıldıkları tespit edilmiştir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çanakkale Ayvacık Adatepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title