Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Edirne / Kırklareli /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tasavvuf müziğinden örnekler sundu, darbe girişiminde şehit olan polisler ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu

Uluslararası öğrencilerden darbe girişimine tepki

Araba konvoyu ile protesto edenlerin görüntüsü

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşlar, darbe girişimine karşı başlattıkları protesto gösterilerini sürdürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde protesto edildi.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde kurulan platformda, müftülük korosu tasavvuf müziğinden örnekler sundu, darbe girişiminde şehit olan polisler ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören yöresel kıyafetli Afganistan, Suriye, Yemen, Mısır, Cezayir Moritanya ve Makedonyalı öğrenciler de darbe girişimini protesto etti.

Programa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, AK Parti Edirne İl Başkanı, eski AK Parti Milletvekili Necdet Budak, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Valilik binası önünde toplanan ve "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "paralel hainler hesap verecek", "millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimine karşı verilen mücadelenin 12 saatlik bir mücadele olmadığını ifade eden Akçay, "Bu mücadele Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 12 saatlik bir mücadele değil. Başkomutanımızdan emir gelinceye kadar demokrasi nöbetimize devam edeceğiz." dedi.

Öte yandan, başlatılan uygulama kapsamında vatandaşlar "Tarihe sen de not düş" defterine, darbe girişimine ilişkin ve yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini yazdı.

Kırklareli

Kırklareli'ndeki vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, "Vur de vuralım, öl de ölelim", "Recep Tayyip Erdoğan", "Kırklareli burada, darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda olacaklarını söyleyen Çiler, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Türk halkının desteğiyle darbecilere darbe yaptık. Türk halkı hep beraber meydanlarda olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Demokrasi nöbeti"ne Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli AK Parti Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
title