Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'na geldi. Darbe karşıtı sloganlar atan ve tekbir getiren vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar atarak sahneden çalınan marşlara, ilahilere ve "Türkiyem" türküsüne eşlik etti. "Reis dik dur eğilme, emrindeyiz", "Yıldırım gibi çarptık" dövizleri taşıyan vatandaşlar, 11 şehit kadının isminin sahneden okunmasının "Burda" diyerek cevap verdi. Türkiye Gençlik Vakfı'nın hazırladığı ve 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan bir videonun gösterilmesi sırasında meydanda toplanan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Taksim Meydanı'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımayla, "Tanklardan Güçlü Kadınlar" konulu bir program düzenledi.

Burada konuşan Kaya, 15 Temmuz gecesi bazı hainlerin darbe girişimine teşebbüs ettiğini hatırlatarak, cuntacıların kurşunuyla şehit olanlara rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Kaya, 21 günden bu yana demokrasi nöbetlerini sürdüğünü ifade ederek, Pazar Günü Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım çağrısında bulundu.

Darbe girişiminde şehit olanların evlerini ziyaret ettiğini anlatan Kaya, "Hepsinin anlattığı ortak şey var. Hepsi şehadet şerbetini içmek için yola çıkmıştı. Hepsi aileleriyle helalleşmişti. Bir de kadınlarımız vardı o gece. 'Bu gece sokağa çıkmazsan bir daha sokağa çıkamayabiliriz' diye kadırlarımız vardı. Allah o kadınlarımızdan razı olsun. 11 tane kadın şehidimiz var. Terör örgütü kadın, çocuk demeden yüzlerce vatandaşımızı şehit etti. 11 şehit kadından 7'si Gölbaşı'nda Özel Hareket Birliği'nin önünde şehadete yürüdü. Şehitlerimizin evlatları bizim evladımız. Onlara milletçe, devletçe sahip çıkacağız." diye konuştu.

"İradenize kimsenin dokunmasına izin vermediniz."

Bazı şehitlerin adlarını sayan Kaya ve yakılarından dinlediği son anlarını demokrasi nöbetini tutunlarla paylaşarak, şunları kaydetti:

"Allah şehadetlerini kabul eylesin. 18 yaşın altında 8 tane şehidimiz var. 15 yaşında 2 tane şehidimiz var. Çocuğuyla, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu millet iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi hep birlikte tarih yazdı bu millet. Böyle şanlı bir milletin ferdi olduğum için Allah'a hamd ediyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Siz tarih yazdınız ve tüm dünyaya gösterdiniz ki bu millet iradesinin arkasında. Sizler Başkomutanın, Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle meydanlara koştunuz ve tanklara göğüslerini siper ettiğiniz. İradenize kimsenin dokunmasına izin vermediniz. İmanı bütün bir şekilde, asla irademize kimse dokunayacak, vatanımızı asla kimse bölemeyecek' dediniz. Çanakkale destanını yazmış bir milletin torunlarıyız. Bin yıldır bu vatan toprakları için bedel ödemiş bir milletiz biz. Bu topraklardan tüm dünyaya hak ve adalet dağıtmış bir milletiz. Her zaman mazlumların yanında olan bir milletiz. İnanın tüm mazlum coğrafyalarda o gece bizler için dua ediliyordu. Milli Mücadele günlerinde Yunanlılar Polatlı'ya kadar ama onlar bile Millet Meclisi'ne dokunmadılar. Bu alçak zihniyet, millet iradesinin tecilligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladı."

Bakan Kaya, FETÖ terör örgütene bu yaptıklarının hesabını soracaklarını ve tüm kurum ve kuruluşlardan bu teröristleri temizleneceğini vurguladı.

"Sus pus olmanın ötesinde darbecileri korumanın derdindeler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da şehitlere rahmet, yaralılara ve gazilere acil şifalar diyerek, "Milletçe hepimize geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acılara yaşatmasın." dedi.

Türkiye'nin tarihinde bir çok darbe ve darbe girişimini gören bir ülke olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Adeta buna alışık bir halkız. Öyle sanıyorum ki şimdeye kadar bu kadar haince, vahşice bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamıştır. Din adı altında, dini kullanarak birleşmiş bir grubun yaptığı bir girişimdi bu. İslamın adını kirletmiş oldular, maalesef. Tabi ki kirletemezler, bunu başaramazlar. Aynı zamanda Türkiye bu kadar büyük bir kahramanlık da gördü. Bu sadece Türkiye değil bütün dünya üzerinde muhtemelen eşine benzerine çok az rastlanır bir kahramanlık gösterdi bu millet. Allah hepinizden razı olsun. Ben bir kardeşiniz olduğum için, bu cesur milletin bir parçası olduğum için çok gururluyum. Bütün bunlara rağmen Batı ülkeleri umarsız bir şekilde Türkiye'de olan bu vahşete gözünü kapatmış, sus pus olmuş durumda. Kendi topraklarında en ufak bir terör olayında nasıl dünyayı ayağa kaldırdıklarını, nasıl birleştiklerini görüyoruz. Fakat bu Müslüman bir ülkede olduğu zaman, NATO üyesi olmasına rağmen Türkiye'de olduğu zaman maalesef sus pus oluyorlar. Sus pus olmanın ötesinde darbecileri korumanın derdindeler. Tarih bunları da yazakcak. İnşallah bu millet bu karalama kampanyalarını aşacak."

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gecede yaşananları hatırlarak, darbecilerin kadın, çocuk demeden sivil halkı ateş açtığını dile getirdi. Darbecilerin korkakça kaçtığına vurgu yapan Kan, "Tanklardan güçlü insanlar, kadınlar yollarını kestiler. Bizim ülkemiz kahramanlarla dolu. Toplumda sessiz, sakin bekleyen kadınlar, Başkomutanlarının emriyle sokaklara döküldüler. Evlatlarından, eşlerinden helallik aldılar. Onlar da hiç düşenmeden sahalara çıktılar. Birlik ve beraberliğimize hayranım." ifadelerini kullandı.

Kavakçı, tüm vatandaşları Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet etti.

"Ömer astsubayın vücudundan 60 tane kurşun çıkmış"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Özlem Zengin, 15 Temmuz gecesinde insanların sadece Allah rızası ve Türkiye'nin selameti için yollara düştüklerini ve silahlara direndiklerini söyledi. Astsubay Ömer Halisdemir'un vurulduğu yeri ziyaret ettiğini anlatan Zengin, "Yerde hala kanı duruyor. Vücudundan 60 tane kurşun çıkmış. Topuğunda bile kurşun çıkmış bir asker. Gerçekten onurlu bir asker. O, bir hain ordusuna karşı savaştığını biliyordu. Bu ülke imanın son kalesi. Bunu asla unutmayalım. Ben çok kısa zaman önce bir televizyon programında bu ülkede bir daha asla darbe olmaz demiştim. Maalesef yanılmışım. Her daim olabilir ama asla muvaffak olamaz. Sizler var olduğunuz için asla muvvafak olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

"Zafer bizim, yani milletindir"

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz da kahraman kadınlar ve erkekler olduğu sürece Türkiye'nin başına hiç birşeyin gelmeyeceğini söyledi.

Bu vatanı kolay elde etmediklerine dikkati çeken Yılmaz, "Bu uğurda dökülen kanlar, yitirilen canlar, hiçbirşey boşuna değildi. 15 Temmuz tankların önüne yatanlar, üç haftadır burada nöbet tutan sizler vatan millet, hürriyet, adalet ve demokrasi için bekliyoruz. En önemlisi milli birlik ve beraberlik için bekliyoruz. Eşlerini, çocuklarını kaybettiler ama hepsinin dilinde bir tek kelime vardı, vatan. Bugün elimizde top, tüfek yok. Ondan daha kuvvetli imanımız var. Bizi bir arada tutan inancımızı var. Zafer bizim, yani milletindir. " diye konuştu.

Yılmaz da, herkesi Pazar Günü Yenikapı'da düzenlenecek olan mitinge davet etti.

Konuşmaların ardından televizyon programcısı Zeynep Bayramoğlu sunumuyla darbede yaralanan gazi kadınlardan Suriye asıllı İman Bedir ile Ayla Aşkın, Ayla Gül, Ferda Erkul ve Perihan Yiğit darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı. Gazi kadınların anlattıklarını Bakan Kaya, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve beraberindekiler de dinledi.

Taksim'deki demokrasi nöbeti marşlar ve ilahilerle devam ediyor

Öte yandan Beyoğlu Belediyesi'nce kurulan "demokrasi kürsüsü", bu akşamki konukları Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Veys Ateş, gazeteciler Murat Bardakçı, Avni Özgürel ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title