Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Mardin'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için sokak ve meydanları doldurdu, "çocuklarının darbe ortamında yaşamaması için" tepkilerini dile getirdi.

Mardin'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için sokak ve meydanları doldurdu, "çocuklarının darbe ortamında yaşamaması için" tepkilerini dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için protestolara katılan 7 aylık hamile Şükran Işık, doğacak çocuğuna temiz bir gelecek bırakmak istediğini ifade ederek, evladına daha doğmadan bu ülkenin bayrağı altında yaşadığını hissettirmeyi amaçladığını söyledi.

Oğlunu darbe ortamında doğurmak istemiyor

"Yavuz Selim" adını vermeyi düşündüğü oğluna Türkiye sevgisini aşılamak için meydanlara indiğini kaydeden Işık, şöyle konuştu:

"Oğlum, bu ülkeyi sevsin, bu ülkeye doğmadan aşık olsun diye buraya geldik. Oğlumun bu darbe altında büyümemesi için daha sonra yanlış ortamlarda olmaması için meydanlardayım. Çocuğum daha doğmadan onun hakkını savunmak için halk ile beraber olmaya geldim."

Mehmet Sabri Yersen ise 12 Eylül 1980 darbesinde yaşadığı sıkıntılara değinerek o zamanlar 14 yaşlarında olduğunu, ağabeyi ile gözaltına alındığını, saatlerce nezarethanede tutulduğunu anlattı.

-" Çocuklarımız, darbenin etkisinde ömürlerini yaşamasınlar"

Söz konusu darbe zamanı halka terörist gözüyle bakıldığını aktaran Yersen, dün geceki darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Yersen, "2016 yılında dünya üzerinde ancak muz ülkelerinde yaşanılabilecek bir girişim. Kızımla birlikte bu zulme dur demek için geldik. 12 Eylül darbesinde yaşadıklarımızı çocuklarım yaşamasın diye kızımla birlikte buradayız. Huzur sağlanana kadar da sokaklardan ayrılmayacağız. 36 yıldır 12 Eylül darbesinin etkisinde yaşadık. Çocuklarımız da bu darbenin etkisinde ömürlerini yaşamasınlar diye buradayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title