Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Hacı Miktad Camisi önünde akşam namazının ardından toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla mehter takımı eşliğinde Atatürk Meydanı'na yürüdü. Burada vatandaşlar "hainler kahrolsun, vatan millet sağ olsun, millet burada darbeciler nerede" gibi sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Meydanda toplanan vatandaşlara Karadeniz Sahil Yolu'dan geçen kamyon ve tır sürücüleri de korna çalarak destek verdi. Daha sonra mehter takımı gösteri yaptı.

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içerisinde gösterilen tepkinin ardından darbe girişiminin son bulduğunu söyledi.

Bu akşam siyasi bir parti gözetmeksizin, siyasi bir düşünce gözetmeksizin, bütün Türk milletinin 81 vilayette yaptığı demokrasi duruşunu sergilemek için toplandıklarını ifade eden Tütüncü, "İnşallah devletimizden hayırlı haberler alana kadar buradaki bu demokrasi duruşumuzu bütün Giresun halkıyla beraber sergilemeye devam edeceğiz. Bu millet bunun gibi nice badireler gördü." dedi.

Tepki gösterilerine sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve bazı belediye başkanları da katıldı.

Trabzon

Trabzon'da ise FETÖ'nün darbe girişimine ortak tepki göstermek amacıyla Meydan semtinde yer alan Atatürk Alanı yanındaki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti, sendika, dernek ve vakıf üyeleri ile vatandaşların alandaki bekleyişi sürüyor.

Türk bayrakları taşıyan gruptakiler, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla tekbir getirip "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıyor.

İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının söylediği marşlar ve alanda kurulan platformdaki hoparlörlerden çalınan şarkılar eşliğinde alanda beklemeye devam ediyor.

Yollardan geçen araçlardaki vatandaşlar da klakson çalarak darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

Kentte ayrıca Uzun Sokak ile Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanan iki ayrı grup, Türk bayraklarını açarak Atatürk Alanı'na kadar yürüyüş yaptı. Atatürk heykeli önünde İstiklal Marşı okuyan söz konusu gruplar daha sonra aynı alan yakınındaki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde bekleyen gruptakilere destek verdi.

Öte yandan gruptaki bazı kişiler darbe girişiminde bulunanlara idam cezası getirilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Caddesi'nde toplanarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Toplanılan alanda İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve İl Müftüsü Ercan Aksu dua etti.

Alanda kurulan platform üzerinden halka hitaben konuşma yapan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, dün akşam maalesef Türk demokrasisinin bir darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, "Ancak bu darbe girişimine rağmen başta ben olmak üzere garnizon komutanı, emniyet müdürü, belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, bütün yerel yöneticilerin, herkesin anayasal nitelikler altında Cumhurbaşkanı, Başbakana ve hükümetin emrinde olduklarını açık yüreklilikle ve çok net bir şekilde ifade ettik." dedi.

Okay Memiş, şunları kaydetti:

"Darbe yönetimi bu konuya ilişkin talimatını alay komutanlığına iletti. Alay komutanımız bu talimatı kesinlikle yerine getirmeyeceğini beni bizzat arayarak kendilerine iletilen bu talimatı tanımadığını bizzat yanıma gelerek söyledi. Alay komutanımız cunta yönetiminin hiçbir talimatını kabul etmediğini kanunsuz bir eylem olduğunu suç olduğunu ifade etti. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin emrinde benim emrimde olduğunu bizzat ifade etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Cunta yetkilisi alay komutanımızı kendinden görmediği için bir nevi görevden almıştı. ve onun yerine sözde bir sıkıyönetim komutanı atamışlardı. O sıkıyönetim komutanı bugün itibarıyla gözaltına alındı."

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise darbe girişiminin olduğu dünden itibaren iki gündür bütün Türkiye'nin ayakta olduğunu ifade ederek, "Bütün Gümüşhane ayakta. Bu gösterdiğiniz milli irade direnci için hepinize teşekkür ediyorum. İrademize, devletimize, benliğimize el koymak isteyen hainler bu vatanın yiğit evlatları tarafından engellenmiş ve adaletin pençesine teslim edilmişlerdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gümüşhane halkı İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan'a sevgi gösterisinde bulunarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Protesto gösterilerine sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri de katıldı

Bayburt

Bayburt'ta FETÖ'nün darbe girişimine vatandaşlarca tepki gösterildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği binası önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber", "Erdoğan-Bahçeli omuz omuza", "FETÖ'ya idam" ve "Bayburt burada, FETÖ nerede" sloganları attı.

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, bu alçak girişimi yapanların en büyük ceza ile cezalandırılacağından hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Hiç kimsenin milli irade, milli iradeyi temsil eden hükümet ve mahkemelerin bu konunun arkasında dimdik duracağından şüphesinin olmaması gerektiğini ifade eden Yavilioğlu, "Ülkenin bu mücadelesini verenlere, milletin mücadelesini verenlere, özgürlük mücadelesi verenlere, ümmet için mücadele verenlere, çocuklarımız için mücadele verenlere hiç şüphesiz rabbimiz çok büyük vaatlerde bulunuyor" dedi.

Yavilioğlu, Türk halkının dün geceyi meydanlarda geçirdiğini ve bu ülkeye kast edenlere karşı mücadele edeceklerini bütün cihana haykırdıklarını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz bu vatanı, bu milleti, biz bu toprakları can ile kan ile gözyaşı ile devraldık, hiç kimseye bırakmayız. Hiç bir güç bu vatanı, bu milleti, bu toprakları bizim elimizden alamaz. Sizler var olduğunuz müddetçe, sizler bu direnişi gösterdiğiniz müddetçe, sizler bu mücadeleyi gösterdiğiniz müddetçe hiç şüpheniz olmasın. Kimse bu ülkeye, bu vatana kast edemeyeceklerdir."

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bayburt'ta da vatandaşların meydanlarda sabaha kadar onurlu, vakur ve şerefli bir şekilde durduklarını anlatan Yavilioğlu, "Taşkınlık yapmadınız. Mücadelenizi, iradenizi size yakışır, Bayburtlu'ya yakışır bir şekilde verdiniz. Biliyoruz ki Erdoğan-Bahçeli gerçekten omuz omuza. Erdoğan-Bahçeli omuz omuza değil sadece gönül gönüle, yürek yüreğe. Recep Tayyip Erdoğan benim liderim ama dün aynı zamanda Devlet Bahçeli de bu ülkeye, bu millete önderlik etmiştir. Çok şerefli bir şekilde, onurlu bir şekilde önderlik etmiştir. Kendisinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ise dün akşamdan itibaren halkın gösterdiği demokrasi duruşu nedeniyle teşekkür etti.

Ustaoğlu, Bayburt halkının inandığı kutlu davanın birer neferi olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Bizler de ilin valisi olarak bakan yardımcımızla birlikte emniyetimiz, jandarmamız, yerel yöneticilerimizle birlikte sabaha kadar nöbet tutarak bu kutlu davanın, kutlu yolculuğun her biriniz bir nefer olma yolunda sabaha kadar demokrasi bekçiliğimizi hep birlikte yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

Artvin

Atapark önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi'nden geçerek valilik binası önüne geldi.

Valilik binası önünde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Artvin Valisi Muhterem İnce, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, bayrağa, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulundu.

15 Temmuz günü ülkeye yapılan darbe girişimine karşı Artvin halkını gösterdikleri duruştan dolayı tebrik eden İnce, "Halkın milli iradesine kastedenler yine halkın milli iradesiyle yok olmaya, bertaraf olmaya her zaman mahkumdurlar. Sizlerin bu milli iradeye sahip çıkışınızla, dik duruşunuzla aşılamayacak hiçbir engel yoktur." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Bayburt Trabzon Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title