Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Manisa ve ilçelerinde "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Manisa ve ilçelerinde "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Şehzadeler ilçesinde Valilik binası önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbeti, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu.

Vatandaşlara Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri tarafından çay ve su ikramı yapıldı, Türk Kızılayı ise kek ve meyve suyu dağıtarak vatandaşlara destek oldu.

Demokrasi nöbetinde kurulan sahneden vatandaşlara hitap eden AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa İl Koordinatörü Ali Aşlık, 15 Temmuz'un yeni bir kurtuluş savaşı olduğunu belirtti.

Türkiye'de 3 milyon civarında Suriyeli vatandaşın yaşadığına değinen Aşlık, şöyle konuştu:

"Vatansızlığın ne olduğunu sıcak sıcak onlara sorabilirsiniz. Devletsizliğin, zulmün ne olduğunu onlara sorabilirsiniz. Televizyonlardan görüyoruz ama bir de yaşamak var. Bir hafta evinize gitmeseniz, bir hafta duş almazsanız kendinizden iğrenir hale gelirsiniz. Bu insanlar yıllardır evlerinden uzaklarda. Bütün bunları gören vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zalimlere yedirmedi. Baş giderse tesbih dağılır, hedefleri Cumhurbaşkanımızı uzaklaştırmaktı ama Allah müsaade etmedi, mazlumların duasını alan Cumhurbaşkanımızın gitmesine müsaade etmedi. Sizlerin dualarıyla bu millet dimdik ayakta. 15 Temmuz inşallah çok daha güzel günlerin müjdecisi olacak."

Turgutlu ve Demirci ilçelerinde de vatandaşlar meydanlarda nöbete devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Yunusemre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title