Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Aksaray'da Kent Meydanı'nı Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan attı.

Kur'an-ı Kerim okunan, ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ve 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler de sunuldu.

Vatandaşlardan Ali Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünlerde yaşanan güzel birlikteliğin sürmesini diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye'de daha önce görülmemiş bir birlikteliğin yaşandığını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet etti. Böyle güzel bir adım attığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. O liderlerin de bu mitinge geleceğine eminim çünkü birlik, beraberlik içinde yaşamamızı sağlayan en önemli nedenlerden biri ülke meselesidir. İçimizde birbirimizle kavga edebiliriz ama böyle bir durumda da kenetlenmesini de biliriz. Bu mesele Türk, Kürt, Alevi, Sünni meselesi değildir. Bu mesele, tek devlet, tek millet, tek yürek olma meselesidir."

Serhat Alıcıkuş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, siyasi parti liderlerini Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet etmesini çok olumlu karşıladığını anlattı.

Erdoğan'ın, hangi görüşten, hangi partiden olursa olsun bu mitinge herkesi davet ettiğini dile getiren Alıcıkuş, "Bütün milletimiz de oraya toplanacaktır. Milli iradeye sahip çıkmak için Yenikapı'daki mitingde olacağız. Milli iradeye bu alçakça saldırıyı yapanlara karşı orada halk olarak milli irademize en güçlü şekilde sahip çıkacağız." dedi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki demokrasi nöbetine, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da destek verdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın daveti üzerine kente gelen Sultanbekov, Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlarla nöbet tuttu.

Sultanbekov, etkinlikte yaptığı konuşmada, darbe girişiminden büyük üzüntü yaşadığını ifade etti.

Türkiye'nin, İslam ve Türk dünyasında çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Sultanbekov, "Asırlardır Türkiye, İslam ve Türk dünyasına katkılarda bulunuyor. İnşallah Türkiye'nin kanatları hiç kırılmasın. Bunu Allah'tan diliyorum. Yaşasın Türkiye, büyüsün Türkiye. Kendimi Türkiye vatandaşı gibi hissediyorum ve Türkiye'yi çok seviyorum." diye konuştu.

Nöbet tutan vatandaşlardan Satılmış Akkaş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini Yenikapı'daki mitinge davet etmesinden memnuniyet duyduklarını anlattı.

Sadece MHP, CHP ve AK Parti'nin değil, tüm siyasi partilerin Türkiye'nin bölünmez bir bütün olduğunu 7 Ağustos'ta tüm dünyaya göstermesi gerektiğini belirten Akkaş, "Ekmeğimizi böleriz ama bu milleti böldürmeyiz düşüncesiyle bu birlik çağrısını olumlu buluyorum." ifadesini kullandı.

Kucağında bir yaşındaki çocuğuyla nöbet tutan Buket Yüksel ise bu birlik çağrısı siyaset üstü bir olay ve Türkiye'nin özlediği bir tablo olarak niteledi.

Karaman

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan darbe girişiminin yaşandığı geceye dair görüntüleri izledi.

Katılımcılar, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Mustafa Kurşun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine karşı milletin ortak hareket etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün siyasi parti liderlerini mitinge davet etmesinin çok yerinde bir karar olduğunu dile getiren Kurşun, "Bu birlikteliği bozmayalım. Devletimizin FETÖ'den temizlenmesi ve yeniden yapılanması için önemli çalışmalar yapılıyor. Siyasi liderlerin bunu bir pazarlık malzemesi yapmamalarını önemsiyor ve tercih ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Baştuğ ise mitinge katılım için şu ana kadar sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olumlu görüş bildirdiğini hatırlattı.

Diğer siyasi partilerin genel başkanlarından da aynı hassasiyeti beklediklerini söyleyen Baştuğ, "Siyasi partilerin bu mitinge katılması dünyaya bir güç gösterisi olacaktır. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, söz konusu vatan olduğu zaman gerisinin teferruat olduğunu anlatan bir buluşmadır bu. O gün sadece İstanbul değil, Türkiye'nin bütün illerinde bu miting yapılacak. Biz dünyaya Türk milletinin ne olduğunu göstereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title