Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

ÇANAKKALE/YALOVA/ Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

ÇANAKKALE/YALOVA/ Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav, ayran, helva ve su ikram edildi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından meydana stant açılarak, vatandaşlara broşür dağıtıldı. İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve kentte görev yapan bazı müezzinler tarafından dualar edilip sala okundu.

Demokrasi nöbetine katılan Nurkan Şanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden bu yana meydanlarda olduklarını söyledi.

Şanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti genel başkanlarına yaptığı birlik çağrısının ülkede beraberliğe vesile olacak bir nokta olduğunu ifade etti.

Bu anlamda toplumun Erdoğan'ın çağrısını çok olumlu karşıladığını belirten Şanda, "Sayın Erdoğan çok anlamlı bir miting için çağrıda bulundu. Ülkede barış havası tekrar esecek. Çok gururluyuz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacağı yönünde cevap verdi. İnşallah Kemal Kılıçdaroğlu da katılacağını bildirir." dedi.

Cemil Kaykaç ise Erdoğan'ın çağrısının birlik ve beraberliğe büyük destek sunacağını ifade etti.

Toplumun her kesiminin böyle bir birliği beklediğini dile getiren Kaykaç, "Güzel ülkemizde yaşanan bu girişim nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetti. Hepsine rahmet diliyorum ama artık barışa, birliğe, beraberliği güzel günlere ihtiyacımız var. Bu nedenle Erdoğan'ın çağrısı çok yerinde bir çağrı oldu. Umuyorum ki pazar günü tüm dünya Türkiye'deki barışı bu meydanlardan görecek. Hayırlısı olsun ülkemiz için." diye konuştu.

Meydana gelen Orhan Çayırlı da 15 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü nöbetine aralık vermeden devam edeceğini belirtti. Erdoğan'dan gelen çağrıya olumlu cevap geleceğine inandıklarını dile getiren Çayırlı, bir daha böyle girişimler yaşamak istemediklerini kaydetti.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Meydanda 15 Temmuz'dan beri demokrasi nöbeti tutan Gülfidan Sevinç, darbe girişiminden bu güne meydanları boş bırakmadıklarını söyledi.

Sevinç, Başbakan ve Cumhurbaşkanının emriyle meydanlarda olduklarını belirterek, "Milli irade için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir suikast var. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan ziyade Türk insanına yapılmış bir harekettir. O yüzden buradayız. Cumhurbaşkanının herkesi pazar günkü İstanbul'daki toplantıya çağırması çok güzel bir şey. Burada ayrım yok. Hepimiz kardeşiz. Cumhurbaşkanımız da bunu bildiği için ayrım yapmadan herkesi davet etti. O ne diyorsa bence doğrudur." diye konuştu.

Furkan Güzelyurt ise darbe girişimin olduğu gece çok korktuğunu söyledi.

Darbelerin kötülüğünü hep babasından duyduğunu anlatan Güzelyurt, "Sabah dışarı hiç kimsenin çıkamadığını ve kötü bir şey olduğunu hep anlatırdı. Bu işkenceleri yaşamamak, işsiz kalamamak için ben de hemen sokaklara çıktım. 7 Ağustos'taki mitinge kadar nöbete devam edeceğim. Cumhurbaşkanımızın bütün milleti ve parti liderlerini mitinge davet etmesi kenetlenmemiz açısından çok önem ifade ediyor. Bu bütün dünyaya bir gösteriş olacak." dedi.

Ekrem Saygın da 15 Temmuz'dan beri vatan nöbeti için meydanlarda olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanının 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki demokrasi mitingine siyasi liderlerin çağrısını çok önemli bulduğunu belirten Saygın, "Keşke Devlet Bahçeli gibi Kemal Kılıçdaroğlu da 'O mitingde olacağım' deseydi. Her partinin orada olmasını isterim. Keşke HDP de oraya gelse. Bu vatan, millet meselesi. Böyle siyasetle alakası yok." ifadesini kullandı.

Balıkesir

Balıkesir Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekrandan gündemi takip etti. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve sahneye Büyükşehir Belediye Bandosu çıktı.

Demokrasi nöbetine katılan Mürsel Gündoğdu, 7 Ağustos'taki büyük birlik mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini davet etmesinin birlik ve beraberlik adına çok anlamlı olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türk milletinin tek vücut olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderlerimizi 7 Ağustos Pazar günü büyük mitinge davet etmesi, ayrım gözetmeden yapılmış bir hareket. Ülkemizin geleceği açısından birlik ve beraberlik çok önemli. Çünkü bu ülke ne zaman birlik oldu, o zaman büyük atılımlar gerçekleşti. Çanakkale'de bu böyle oldu, Kurtuluş Savaşı'nda bu böyle oldu. Tarihi her döneminde birlik ve beraberlik kazandı. Bir ve beraber olduğumuz sürece kimse bileğimizi bükemeyecek."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Balıkesir Yalova Politika Güncel Haberler

title