Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu'da protesto edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu'da protesto edildi.

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Vatandaşlar, darbe gecesi ülke genelinde yaşanan olayları da sinevizyondan izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin alanda bekleyişi devam ediyor.

-Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Alana kurulan ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntüler yansıtıldı, şiirler okundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 19 ilçenin belediye başkanlarıyla sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının, 750 bin Orduluyu temsil ettiğini belirterek, "19 ilçemizde de buradaki organizasyonlar gibi vatandaşlarımız toplanıyor. Her bir ilçemizde sabah başlamak kaydıyla akşamdan sabaha kadar bu programlar sürüyor. İl başkanımızla birlikte bugün bu organizasyon öncesi belediye başkanlarımızla sürece ilişkin gerekli değerlendirmelerde bulunduk." dedi.

Konuşmanın ardından Tarık Kılıç ile Damla Yüksel'in, meydanda nikah merasimleri düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın kıydığı nikahta, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, AK Parti Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz ise çiftlere şahitlik yaptı.

Damat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de darbeye 'hayır', demokrasiye 'evet' demek amacıyla böyle bir ortamda nikah töreni yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Meydanların boş kalmaması gerektiğine dikkati çeken Kılıç, nikahlarının anlamlı bir ortamda kıyıldığı için mutlu olduklarını dile getirdi.

Gelin Damla Yüksel de yeni evlenecek çiftlerin, demokrasiye destek olmak üzere nikah törenlerini meydanlarda yapabileceklerini kaydetti.

Rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekranda takip ediyor. Alanda ayrıca Rize Belediyesi tarafından FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Rizeli vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı pankart asıldı.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar demokrasi nöbetine hep birlikte devam edeceklerini belirtti.

Alanda kamyoneti ile nöbet tutmaya gelen Sezer Papaker ise gündüz çay topladığını, yorgun olmasına rağmen demokrasi nöbetinden vazgeçmediğini ifade ederek, "Akşam olunca kamyonetim ile alana geliyorum. Kamyonetin üzerinde kendi çayımı demliyorum. Gelen misafirlere çay ve meyve veriyorum. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar burada nöbet tutmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Zeynep Uçar da vatana sahip çıkmak için ilk günden bu yana alanda nöbet tuttuğunu ifade ederek, "Vatanımızla gurur duyuyoruz. Bu vatanı kolay kazanmadık, kolayda kaybetmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Ona sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Rize'de vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağı etrafında tekbirler getirerek "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

-Gümüşhane

Atatürk Caddesi'nde devam eden demokrasi nöbetine, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Dua ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde, ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğe katılan Afgan çocuklar da dikkat çekti.

-Giresun

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri de kurdukları çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

Meydanda ayrıca AK Parti Giresun İl Başkanlığı'nın desteğiyle sosyolog Ebubekir Çavuşoğlu tarafından derlenen 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı sergi ilgi görüyor.

Demokrasi nöbetine destek veren Giresun Valisi Hasan Karahan ise meydandaki vatandaşlarla selamlaştı. Ayrıca alana gelenlere AK Parti 22. ve 23. dönem Milletvekili Ali Temür tarafından yemek ikram edildi.

Bayburt

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Bayburt Giresun Trabzon Politika Güncel Haberler

title