Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, darbe girişiminin 11. gününde de tepkilerini ve "demokrasi nöbetini" devam ettirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker, belediye başkanları, STK temsilcileri ve protokol üyelerinin katıldığı etkinlikte, belediye tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

"Hep birlikte olmak insanın vatan duygusunu besler"

Vatandaşlardan Tümay Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki için 10 gündür meydana geldiğini belirterek "Bu sinerjiyi görmek lazım. Hep birlikte olmak insanın vatan duygusunu besler. Herkesin evlerde, kahvelerde oturmayıp meydanlarda olması gerekiyor. Bir tane vatanımız var hep birlikte bunu savunmamız lazım. Hangi görüşe sahip olursanız olun bu meydanlar önemli. Yöneticilere inanmak gerekiyor, bir tane vatanımız var." diye konuştu.

Ergun Sevinç de başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere el ele veren millete teşekkür ederek "Bu ülke hiçbir zaman kimseye teslim olmayacak ve ilelebet var olacak. Bu milletin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bunların inlerinde olduklarını, her an yine çıkabileceklerini düşünüyorum. Her zaman birlikteliğimizin devam etmesini istiyorum." dedi.

Bilal Navruz ise 15 Temmuz gecesi yaşananları askere mal etmenin doğru olmadığına dikkati çekerek "Asker bizim askerimiz. Asker görünümlü olan teröristleri lanetliyorum. Bu milletin ekmeğiyle parasıyla yaşayıp bu millete silah sıkanlara lanet olsun. Biz sağcısıyla solcusuyla, Saadetlisiyle MHP'lisiyle biriz. Bizim partimiz olmaz, memlekette. Dünya bunu bilsin." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir kuvvet Türk milletini yıkamaz"

Enver Acar da herkesin birlik beraberlik içerisinde olması ve provokasyonlara gelmemesi gerektiğini vurgulayarak halk birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece hiçbir kuvvetin Türk milletini yıkamayacağını söyledi.

Muhittin Babur ise 12 Eylül 1980 darbesinde Kıbrıs gazisi olan ağabeyini kaybettiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"4 yetim büyüttüm. En küçük çocuğu babası öldükten 3 ay sonra doğdu. Darbenin ne demek olduğunu biliyorum. O yüzden olayı duyduğum ilk gece gözümü kırpmadan evden çıktım ve o günden beri buradayım. Vatanım için, milletim için, çocuğumun geleceği için her gece buradayım. Bu ülkede yıllarca Türk, Kürt, Çerkez deyip bizi birbirimize düşürdüler ama milletimiz bu oyuna gelmedi. Sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bizim için önce vatan."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title