Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Uşak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için ortak basın açıklaması yaptı.

Uşak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için ortak basın açıklaması yaptı.

Uşak Valisi Ahmet Okur'un öncülüğünde, Uşak Valiliğinde yapılan ortak basın açıklamasında, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, CHP İl Başkanı Ali Karaoba, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Alev, Saadet Partisi İl Başkanı Yunus Acar ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Bekir Alperen hazır bulundu.

Burada konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, Türkiye genelinde ki birlik ve beraberlik tablosunun, Uşak'taki yansıması olarak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle ortak deklarasyon düzenlediklerini söyledi.

Darbeye karşı ortak bir bildirinin yayımlanması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Vali Okur, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta, her türlü darbenin ve milli iradeye karşı yapılacak her türlü girişimin karşısında duruyoruz." dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine tüm Türkiye'nin tek yürek olarak karşı koyduğunu belirterek, "Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dirliğe ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç da Türk milletinin 15 Temmuz'da milli iradenin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederek, "Çanakkale ruhuyla kurtuluş mücadelesindeki ruhla bu memlekette birliğin beraberliğin ve bu milletin ne demek olduğunu gösteren hemşehrilerimin temsilcisi olduğum için gurur duyuyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Milletimizin, ülkemizin, cumhuriyetimizin, bayrağımızın, vatanımızın bütünlüğü için her zaman bir ve tek yürek olacağız." dedi.

Ortak deklarasyon

Darbe girişimine karşı hazırlanan ortak deklerasyonu ise AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, okudu.

"15 Temmuz'da, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan paralelci hainlerin, Türk Milletine, milli iradeye, Meclise, egemenlik hakkına karşı kalkıştığı askeri darbeyi kınadıkları" vurgusunun yapıldığı deklerasyonda şu ifadelere yer verildi:

15 Temmuz'da milletin kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaret 'bir asil kudret' olarak hafızalara kazındı. Hangi partiden, hangi düşünceden ve hangi yaşam biçiminden olursa olsun, milletin kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaret, tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olduğu kadar, bundan sonra bu ülkede bu tür hainliklere yeltenebilecek odakların hafızasına unutamayacakları bir not kazıdı. Tüm dünya görmüştür ki Türkiye'de bu vatanın, bu bayrağın, bu cumhuriyetin ve bu demokrasinin bir sahibi vardır. Askerimizle ve polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz.

Bu millete ihanet eden herkes, her zaman bu milletin bir sel gibi coşan imanı, kardeşliği, beraberliği ve kararlılığı önünde yok olup gitmeye mahkumdur.

Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek ve sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyorum, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafaasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Altay AK Parti Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title