Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Akseki ilçesindeki siyasi partilerin temsilcileri, ortak deklarasyon yayınladı.

Akseki ilçesindeki siyasi partilerin temsilcileri, ortak deklarasyon yayınladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özdilek tarafından okunan deklarasyonda, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi şiddetle kınandı.

Ülkenin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak girdiği belirtilen deklarasyonda, Türk milletinin darbenin karşısında kararlıkla durduğu ve gösterdiği duyarlılıkla kanlı darbe girişimini engellediği hatırlatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ve kurumlarını canı pahasına koruyan Türk milletinin her türlü övgü ve takdiri fazlasıyla hak ettiğinin vurgulandığı deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

"Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve sivil siyaset kurumuna karşı her türlü girişim, karşısında topyekun milletin çelikten iradesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Akseki ilçesindeki tüm parti yönetimlerimiz ve vatandaşlarımızla egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunu tekrarlayarak darbe girişimine ortak bir tavırla karşı durmaktadır. Bu ortak duruşun halk egemenliğini ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasi anlayışını kuvvetlendireceğine dair inancımızla hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor ve vatanımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özdilek AK Parti Akseki Politika Haberler

title