Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Antalya'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Antalya'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanı dolduran vatandaşlara konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat almadan meydanları terk etmemeleri gerektiğini belirtti.

"Bugün hassasiyet var. Biraz daha dikkatli olmak zorundayız" diyen Karaloğlu, hainlerin tamamen derdest edilmeden, devletin kurumlarından tamamen temizlemeden mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir arınma süreci yaşayacağına dikkati çeken Karaloğlu, "Türkiye kimden arınacak. Kamu kurumlarına sızmış vatan hainlerinden arınacak. Antalya'da buna başladık. Bugün itibariyle 996 kamu görevlisi açığa alındı. Gözaltı ve tutuklamalar da var. Bu süreç bitmedi. Tek bir FETÖ mensubu kamu kurumlarında kalmayıncaya kadar buna devam edeceğiz." dedi.

Vatandaşların olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili tedirginliklerinin bulunduğunu gözlemlediğini anlatan Karaloğlu, "Vatandaşlar geçmişteki uygulamalarını hatırlıyor. Hiçbir endişe olmasın. Hiçbir vatandaşın gündelik yaşamını etkileyecek, özgürlükleri kısıtlayacak hiçbir karar almayacağız. Bu durum hainlere karşı elimizi güçlendirecek ve daha hızlı karar almamızı sağlayacak. Onları inlerinde bulup yakalayacağız ve devletin dişine atacağız." diye konuştu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise hangi görüşten olursa olsun bütün vatandaşların darbe girişiminin karşısında durduğunu ifade etti. FETÖ ile mücadleenin sadece AK Parti'nin mücadelesi olmadığını anlatan Enç, "Bu mücadele vatanseverlerin vatan hainlerine karşı mücadelesidir. TSK içinde bir grup vatan haini FETÖ'cünün başlattığı ve başka şekillerde desteklenen darbe girişimi milletin sayesinde başarısız oldu. Tehlike henüz geçmedi. Bu nöbete devam etmek zorundayız. Nöbeti kendimiz için değil bundan sonra gelecek nesiller için tutmalıyız." dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise 15 Temmuz gecesinde milletin vatan hainlerine 'dur' dediğini kaydetti. Uslu, Türk milletinin dünyanın en gelişmiş silahının uçaklar, tanklar ve helikopterler olmadığını ve milletten daha güçlü bir silahın üretilmediğini herkese gösterdiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Münir Karaloğlu AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title