Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, darbe girişimine ilişkin "Bu demokrasi mücadelesinde canımız pahasına başta Başkomutan Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimizi korumaya hazırız." dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, darbe girişimine ilişkin "Bu demokrasi mücadelesinde canımız pahasına başta Başkomutan Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimizi korumaya hazırız." dedi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ tarafından yapılmak istenilen darbe girişimini şiddetle meydanlarda kınamaya devam ettiklerini söyledi.

TSK'nın bundan sonra tüm harekat ve proje planlarını değiştirmesi gerektiğini ifade eden Sözen, FETÖ ve terör örgütü PKK mensuplarının işbirliği yaptığını savundu.

FETÖ üyeleriyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Sözen, şöyle konuştu:

"Özellikle kritik görevlerde bulunanlara kimlerin referans olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. TSK'nın içine sızmış bu kişilere asker demek peygamber ocağına yapılacak bir saygısızlıktır. PKK terör örgütü ve PYD gibi örgütler bizim açık düşmanımızken bunlar gizlenmiş hain ve alçak kişilerdir. PKK ve PYD'nin bölgede yaptığı gibi FETÖ'nün de Genelkurmay'da hendek kazdığı ortaya çıkmıştır. Vatandaşımızın meydanlarda göstermiş olduğu kararlı tavırları devam etmelidir. Darbe tehlikesi geçmiş olsa da Cumhurbaşkanımıza ve diğer devlet büyüklerine karşı yapılabilecek suikast tehlikeleri geçmemiştir. Cumhurbaşkanımız 'yeter evlerinize gidebilirsiniz' demeden vatandaşlarımız bu demokrasi nöbetlerine devam etmelidir."

Güvenlik güçleri arasında korucuların ayrı bir yerinin olduğunu belirten Sözen, "İçişleri Bakanlığı'na bağlı tüm birimlerden FETÖ ile ilişkili kişiler uzaklaştırıldı. Korucu camiasında bir kişinin dahi bulunmaması güven açısından son derece önem arz etmektedir. 75 bin korucu camiası olarak devletimizin emrinde, milletimizin hizmetindeyiz. Bu demokrasi mücadelesinde canımız pahasına başta Başkomutan Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimizi korumaya hazırız." dedi.

Sözen, kanlarının son damlasına kadar milli iradenin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KİLİS

Kilis Ziraat Odas Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla, 81 ilde eş zamanlı "Darbenin karşısında, demokrasinin ve milli iradenin yanındayız" başlıklı basın açıklaması yapıldığını söyledi.

Deli, üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadıklarını anımsatarak, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiklerini bir dönemde haince planlanmış bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar."

Hain planın açığa çıkmasının hemen ardından üyeleriyle birlikte darbe girişimine karşı durduklarını, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktıklarını aktaran Deli, Bütün çiftçiler olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da canları pahasına tavırlarının değişmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

PKK Politika Güncel Haberler

title