Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Vatandaşlara belediye tarafından 10 ton karpuz, 3 ton kiraz, kumanya, çorba ve ikram çeşmesinden şerbet dağıtıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 4 gündür nöbeti sabaha kadar vatandaşlarla devam ettirdiklerini belirterek, "Burada beklemek lafla olmuyor. Bu insanlara para verseniz durmazlar. Ancak mevzu vatansa gerisi teferruat düşüncesiyle Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine insanlarımız Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Niğde'de de meydanları dolduruyorlar." dedi.

Meydanda vatandaşları her anlamda yalnız bırakmadıklarını ifade eden Akdoğan, "Su, çay, meyve ihtiyacını gideriyoruz, kumanya dağıtarak da açlıklarını gideriyoruz. Hemşehrilerimize 10 ton karpuz, 3 ton kiraz, ikram çeşmemizden şerbet ve çorba ikram ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir de "Cumhurbaşkanımızdan, Başkomutanımızdan son emir gelene kadar burada olacağız." ifadesini kullandı.

Meydana beyaz atıyla gelen Ahmet Altınyüzük ise bu vatanı hainlere bırakmayacağını bildirdi.

Meydandaki 5 yaşındaki Eymen Efe ise İstiklal Marşı'nı coşkulu şekilde okudu.

Bir grup ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maketini astı.

Nevşehir

Nevşehir'de Türk Telekom binası önünde toplanan binlerce vatandaş, burada sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisini izledi.

Mitinge katılan vatandaşlardan İsmail Erden, askeri darbe girişiminin milletin birliğine ve bütünlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, idam cezasının gelmesini istedi.

Erden, "Milli iradeye uzatılan elleri kınıyoruz, içimizden çıkan hainler için derhal idam cezasının çıkarılmasını istiyoruz. Bu olayın tüm ümmetin ayağa kalkmasına vesile olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evinize dönün mesajı gelinceye kadar gece gündüz meydanlarda kalacaklarını ifade eden Süleyman Yüksel adlı vatandaş da "Bu vatanı çapulculara bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımız evinize dönün diyene kadar da gerekirse aylarca meydanlarda kalacağız." dedi.

Alana gelen Suriye ve Afganistanlılar da Türk bayraklarıyla vatandaşlara destek verdi.

Bazı vatandaşlar ise atlarıyla alanın yanında bulunan Valilik Binası önünde nöbet tuttu.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye'nin demokrasisini güçlendirdiğini ifade ederek, darbecilerin devletin, milletin parasıyla alınan uçaklarla, helikopterlerle sivil halkın üzerine vicdansız ve cani bir şekilde ateş açtığını belirtti.

Yurtnaç, "Bunlara da hukuk sınırları içerisinde ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Devletin içerisinden, adliyesinden, idaresinden bütün birimlerden bunları teker teker temizleyeceğiz. Bunlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir ve torunlarına kötü bir isim miras bırakacaklardır. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, yetişmiş ve bu ülkeye ihanet etmiş olanları asla unutmayacağız." dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de Türk halkının seçilmiş iktidarının yanında durarak darbecilere karşı milli iradenin gücünü gösterdiği kaydetti.

Kentte bazı vatandaşlar araçları ile konvoy düzenledi.

Sivas

Sivas'ın Zara ilçesinde de Hükümet Meydanı önünde toplanan vatandaşlar, İlçe Müftüsü Sefer Alıcı'nın yaptığı duaya eşlik etti.

Kuran-ı Kerim okunan programda vatandaşlar, şükür tekbirleri getirdi. Vatandaşlara, Zara Şefkat Derneği tarafından çorba ikramında bulunuldu.

Şarkışla ilçesinde belediye önünde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşlar, yürüyüş düzenledi.

Kortejin İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçişi sırasında bir grup asker, vatandaşları selamladı.

Vatandaşlar da askerlere alkışlayarak karşılık verdi.

Gülsu Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından, İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar daha sonra burada namaz kılarak, dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Yozgat Sivas Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title