Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, teröristlerin tepesine yağması gereken bombaları Gazi Meclis'e atanları, eli kanlı canilere sıkılması gereken kurşunları millete sıkanları lanetlediğini belirterek, savaşta bile düşmanlarca hedef alınmayan TBMM'nin bombaların hedefi olmasının, FETÖ üyelerinin ruh halini yansıttığını belirtti.

COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, teröristlerin tepesine yağması gereken bombaları Gazi Meclis'e atanları, eli kanlı canilere sıkılması gereken kurşunları millete sıkanları lanetlediğini belirterek, savaşta bile düşmanlarca hedef alınmayan TBMM'nin bombaların hedefi olmasının, FETÖ üyelerinin ruh halini yansıttığını belirtti.

İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ darbe girişimiyle, demokrasiye ve milli iradeye karşı ciddi müdahale teşebbüsü olduğunu ifade ederek, "Bu bir darbe girişimidir. Bunun hesabı sorulacaktır." dedi.

Bugünlere, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, darbelere ve muhtıralara karşı mücadele ederek geldiklerini kaydeden İnceöz, bu darbe girişimine karşı dimdik milletin yanında duracaklarını söyledi.

İnceöz, milletin vermediği yetkiyi, milletin silahıyla, tankıyla yapmaya kalkışan bir avuç kalkışmacıya asla pabuç bırakmayacaklarını ifade etti. İnceöz, şöyle devam etti:

"Aslolan demokrasidir, demokrasiden kaynağını almayan hiçbir müdahaleye müsaade etmeyeceğiz. Aziz milletimiz meydanlarda iradesini tescilledi. Herkes iyi bilmelidir ki bu topraklarda hiçbir darbe girişimi başarılı olamayacaktır. Darbe girişiminde bulunan hadsizler, milletimize hesap vereceklerdir.

Sokaklar, meydanlar milletindir; asla darbecilere, hainlere, kalleşlere bırakmayacağız. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; darbeci hainlere pabuç bırakmayan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Teröristlerin tepesine yağması gereken bombaları millet iradesinin tecelligahı Gazi Meclis'e atanları, eli kanlı canilere sıkılması gereken kurşunları millete sıkanları lanetliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da dediği gibi biz kefenimizle yola çıktık, bir can borcumuz var o da vatanımız için feda olsun."

"İktidar ve muhalefet birliktelik sergiledi"

"Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın müthiş siyaseti, milletimizin darbe heveslileri karşısındaki dik duruşu, Parlamentonun iktidar muhalefet ayırımı yapmaksızın bombalara rağmen görevinin başında durarak sergilediği birliktelik, bir demokrasi destanının yazılmasını sağlamıştır." diyen İnceöz, devletin milletiyle sırt sırta vererek altına imza attığı bu demokrasi zaferinin; milletin onuruna, iradesine kasteden hainlerin, darbeci alçakların yüzünde bir tokat gibi patladığını ifade etti.

İlknur İnceöz, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınacak olsa da milletin bu darbe girişimi karşısında sergilediği tutumun her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

İnceöz, şunları belirtti:

"Savaş dönemlerinde bile düşmanlarca hedef alınmayan TBMM'nin, millet iradesinin tecelligahı olan bu mekanın doğrudan bombaların hedefi olması; darbe heveslisi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ruh halini yansıtmak bakımından büyük önem taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Başbakanımız ve milletimiz bu darbeye karşı dik durmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emir komuta zinciri, darbecileri reddederek çok olumlu bir tavır sergilemiştir. Darbecilere müdahalede büyük başarıya imza atan güvenlik güçlerimizi yürekten kutluyorum. Parlamentonun gösterdiği dik duruş ve sergilediği birlik tablosu da millet iradesine kasteden hainlere karşı her daim görevinin başında olacağının en açık göstergesi olmuştur."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İlknur İnceöz AK Parti Politika Güncel Haberler

title