Haberler

Zaman Gazetesi'nin Eski Sahibi Gözaltına Alındı

Güncelleme:

FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya, Balıkesir'in Edremit ilçesinde gözaltına alındı.

Eski Zaman gazetesi imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya, Balıkesir'in Edremit ilçesinde, gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süredir aranan Kaya'yı yakaladı.

Kaya, emniyetteki ifadesinin ardından Ankara'ya gönderildi. Kaya'nın FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in en önemli adamlarından biri olduğu belirtiliyor.

SAVCILIĞA İSTİFA DİLEKÇESİ GÖNDERMİŞTİ!

Zaman Gazetesi Eski İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya, savcılığa Paralel Yapı'dan istifa ettiğini bildiren dilekçe sunarak, "Bunlara kazara verdiğim selamı geri alıyorum" demişti.

"HİÇ KUSURA BAKMASINLAR"

Avukatı Hakan Tunçkol tarafından soruşturmayı yürüten savcıya teslim edilen 9 sayfalık dilekçede, Kaya'nın bazı beyanlarına yer verildi. Alaaddin Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan 2016'da katıldığı "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıldönümü" programında yaptığı, "Hâlâ bu yapının içerisinde kalmakta ısrar edenler, hiç kusura bakmasınlar başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir" sözüne vurgu yaptı. Kaya, "Parti ayırmaksızın tüm siyasilerle ülkem yararına olacak güzel ilişkilerim oldu. Zatıalinizle yaptığımız son görüşmemizde 'Cemaat mi, devlet mi' diye sorduğunuzda, "Devlet" diyeceğimi ve tüm bildiklerimi anlatacağımı unutmamışsınızdır. Cemaatin yönettiği bir Türkiye'de yaşamak istemem" dedi.

"KORKUNÇ BİLGİLER"

Cemaatin görünen yüzünün ötesinde hiçbir bilgiye sahip olmadığını, Nurettin Veren, Latif Erdoğan ve Hüseyin Gülerce'nin söyledikleri, yazdıkları hatta bulundukları itirafları takip ettiğini belirten Alaaddin Kaya, " Bunlar korkunç bilgiler ve hayretle okuyorum" dedi.

"HIRSIZLARI LANETLİYORUM"

"KPSS imtihan sorularının çalınması, Orduya kumpas, Ergenekon, Usulsüz dinlemeler vs." bunların hiçbirisi ile ilgisi olmadığını ileri süren Alaaddin Kaya, "Yapanları lanetliyorum. Bu işleri yapmış veya yapma ihtimali olan, tek bir asker polis ve de sivil tanımadım. Bunlara kazara verdiğim selam varsa geri alırım. Bu beyanlarıma rağmen hâlâ soruşturmanızda şüpheli olarak kabul edilebilir miyim? Şayet bu beyanlarım yetmiyor ise, girmediğim örgütten, bu yazımı, bir istifa dilekçesi de kabul edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. Dilekçe soruşturma dosyasına konuldu.

PENSİLVANYA'DAN MEKTUP GETİRMİŞTİ

Alaadin Kaya 17/25 Aralık darbe girişimi öncesinde patlak veren dershaneler krizi öncesinde Fehmi Koru ile Pensilvanya'ya gidip Fetullah Gülen ile görüşen iki isimden birisiydi. Koru ve Kaya, Gülen'in bizzat kaleme aldığı mektubu Türkiye'ye getirmiş dershanelerin kapatılmaması gerektiği yönünde mesajlar yer alan mektup uzun süre tartışılmıştı. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Gülen cemaatinden kendisine ıslak imzalı bir mektup gönderildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Edremit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title