Haberler

Fethullah Gülen'in Yaşadığı Çiftliğin Önünde Protesto Yapıldı

Güncelleme:

ABD'de yaşayan Türkler, darbe girişiminden sonra Pennsylvania eyaletinde ikamet eden Fetullah Gülen'in çiftliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD'nin New York, New Jersey, Maryland eyaletlerinin yanı sıra başkent Washington'ın da aralarında bulunduğu birçok kentten gelen Türk-Amerikan toplumu üyesi yüzlerce kişi, sabah saatlerinden itibaren Gülen'in Saylorsburg bölgesindeki büyük çiftliğinin önünde toplanmaya başladı.

GÖSTERİCİLER TÜRK BAYRAKLARI TAŞIDI

Ay yıldızlı tişörtler giyen kalabalık giderek artarken, göstericiler ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

SLOGANLAR ATTILAR

"Millet burada darbeciler nerede", "Dik dur eğilme bu millet seninle" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, sık sık "Devran döndü sıra sana geldi", "Obama Gülen'i eve gönder", "İdam gelsin ihanet bitsin" şeklinde sloganlar attı.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Polisin güvenlik önlemi de aldığı çiftlik önünde ilk önce İstiklal Marşı okundu.

MUSIAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, burada yaptığı basın açıklamasında, Türkiye tarihinde farklı zamanlarda darbe girişimleri olduğuna ancak bugüne kadar kendi halkına bomba yağdıran, kurşun sıkan, parlamentosunu vuran bir darbe girişimini görmediklerine dikkati çekti.

PLANLANMIŞ TERÖRİST HAREKETİ

Tuncer, "Bu başarısız olmuş bir darbe girişimi değil, aynı zamanda planlanmış bir terörist harekettir." ifadesini kullandı.

OBAMA'YA SESLENDİ

Bu kanlı girişimde birçoklarının suçlu olduğuna vurgu yapan Tuncer, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslendi. Tuncer, "Ey Obama sana sesleniyoruz, bizim ödediğimiz vergilerle bu katili burada barındırma." dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

ABD'deki yaklaşık 150 Türk derneğini bir araya getiren Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güzel de "Her darbe girişimi insanın özgür iradesine bir kıyımdır. Türkiye'de yapılan bu vahşi darbe girişimi karşılıksız kalmayacaktır." diye konuştu.

KURAN-I KERİM OKUNDU

Daha sonra dün hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tuncer New Jersey New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title