Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi Tepkiler

Selçuk Güral adlı vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Ankara'ya yürüyecek.

Selçuk Güral adlı vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Ankara'ya yürüyecek.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinden 350 kilometre yürüyerek Ankara'ya "Darbeye Hayır" sloganıyla gidecek 56 yaşındaki Güral'ı Pazaryeri ilçesinde Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Güral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün üzüntü günü değil, en mutlu günleri olduğunu ifade ederek, dünyada mazlumların hakkını savunan bir Türkiye, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türk milletinin bulunduğunu söyledi.

Hiç kimsenin milletinin istemediği bir şeyi yapamayacağını belirten Güral, şöyle konuştu:

"Bu yola çıkmamın sebebi, 1978 sanat okulu mezunuyum. Öğrencilik yıllarımızda bizi 'sağ, sol' diyerek birbirimizle çarpışdırtılar ve geleceğimizi karartılar ve 1980 darbesini yaptılar. Kısmet olursa Ankara'ya kadar yürüyeceğim, sonuna kadar bu ümmetin, milletin arkasındayız, kanımızın son damlasına kadar, birlikteyiz. Bunlar daha önce beceremediler, Allah'ın izniyle bundan sonra da beceremeyecekler. Yine millet galip gelecek. Milletin dediği olacak, millete rağmen kimse millete efendilik edemeyecek, yolumuza devam edeceğiz."

Güral'a, şehitliğe kadar Yalçın ve vatandaşlar eşlik etti. Şehitlikte edilen duanın ardından Güral, uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Yalçın Yenişehir Politika Güncel Haberler

title