Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Yıldız Gürsoy (42), memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Yıldız Gürsoy (42), memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önüne giden ve başına şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Gürsoy, tedavi gördüğü Ankara Hastanesinde dün gece hayatını kaybetti.

Gürsoy'un cenazesi, Ankara'dan Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Cenaze, Merkez Cami'de İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Tepedoğan köyünde defnedildi.

Cenazeye, Gürsoy'un yakınları ile Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan ve özel bir şirkette çaycı olarak çalışan Gürsoy'un eşinden ayrıldığı ve 20 yaşında bir oğlunun bulunduğu öğrenildi.

"Bu vatan hainleri asılsın"

Yıldız Gürsoy'un ağabeyi Okay Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayları televizyonda izledikten sonra kardeşini evde bırakarak Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiklerini belirtti.

Evden ayrıldıktan bir süre sonra uyarılarını dinlemeyip onun da Genelkurmay Başkanlığı önüne koştuğunu dile getiren Gürsoy, şöyle konuştu:

"Orada, 'Vatanım için, milletim için ben gerekirse şehit olacağım, geri çekilmek yok' diyor. Hainlerin helikopterden açtığı ateş sonucu başının arkasından darbe alıyor. Daha sonra hastaneye götürülüyor ve ağır yaralı olarak geldiği için ameliyata alınıyor. Bir hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bu darbe girişiminde bulunanlar vatan hainleridir. Hepsi asılsın. Bütün ana kuzuları yandı. Bütün suçsuz insanlar yandı. Allah'ından bulsunlar."

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Sarıkaya Yozgat Politika Güncel Haberler

title