Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, "FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen, darbeciler ve işbirlikçileri yine bir hainin bulunduğu İmralı Adası'nda oluşturulacak mahkemelerde yargılanmalıdır.

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, "FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen, darbeciler ve işbirlikçileri yine bir hainin bulunduğu İmralı Adası'nda oluşturulacak mahkemelerde yargılanmalıdır." dedi.

Gündoğdu, Türkiye'nin büyük bir tehlike atlattığını, FETÖ'nün darbe girişimiyle hainliğini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

"Bu hainler vatanına, bayrağına, milletine kast etmiştir." diyen Gündoğdu, "Darbeciler Cumhurbaşkanımızı öldürmek istemiş, halkımızı gözünü kırpmadan katletmiş, tankla ezmiş, Meclisimizi ve kurumlarımızı bombalamıştır. Dünyada bunu affedecek bir ülke yoktur." ifadesini kullandı.

Milletin kararlı duruşu sayesinde, Türkiye'nin büyük bir bağımsızlık mücadelesi verildiğini belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Kamu kurum ve kuruluşlarına sızan FETÖ mensupları ve darbe şakşakçılarının tek tek tespit edilerek yargıya hesap vermesi gerekir. Ülke genelinde yapılan operasyonlar tüm hızıyla ve titizlikle devam etmeli, hainlik içinde olanlar temizlenmeli, kurunun yanında yaşın yanmamasına da özen gösterilmelidir. Terör üyeleri ve darbe şakşakçıları bir daha sesleri çıkmayacak şekilde yargı önünde hesap vermelidir. Türkiye'ye getirilecek FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen, darbeciler ve işbirlikçileri yine bir hainin bulunduğu İmralı Adası'nda oluşturulacak mahkemelerde yargılanmalıdır. Ceza alanlar terörist başı Abdullah Öcalan'la birlikte aynı hapishanede çürümelidirler."

OHAL kararını desteklediklerini vurgulayan Gündoğdu, "Bu önemli bir karardır. Daha önceki dönemlerde Olağanüstü Hal kararları halkı hizaya getirmek için kullanılırken bugün alınan Olağanüstü Hal kararı teröristleri ve darbe şakşakçılarını hizaya getirmek için kullanılacağı nettir. Üç ayların yeni bitmesiyle bayram yaşamıştık fakat OHAL'le yeni bir üç aylar başladı. Bunun bitiminde ülkemizde bir ur gibi yaşayan darbecilerden ve darbe şakşakçılarından temizlenmesinin bayramını inşallah hep beraber kutlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İmralı Adası Gündoğdu Samsun Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title