Haberler

Fetö Elebaşını Ziyaret Ettiğini İtiraf Etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Savunma yapan sanık Furkan Öztürk, 2013'te Hava Harp Okulundan mezun olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden öncesinde ise Akıncı Üssünde kursiyer teğmen olarak eğitim gördüğünü aktardı.

Öztürk, darbe girişiminin yaşandığı günün akşamı bir yakının düğününe gitmek için izin aldığını ancak filo komutanı tarafından Telegram üzerinden mesaiye çağırıldıkları için bunu filo komutanı Mustafa Azimetli'ye onaylatma girişiminde bulunmadığını anlattı.

Filoda akşam saatlerinde yapılan toplantıda Azimetli'nin, terörle mücadele harekatı yapılacağını ve kursiyerlere çeşitli görevlerin verilebileceğinin söylediğini aktaran Öztürk, bir süre sonra Ekrem Kandur ile nizamiyeye gönderildiğini belirtti.

Öztürk, daha sonra filoya geri döndüğünü, burada karşılaştığı karacı olan bir askeri gitmek istediği yere götürdüğünü, cep telefonu üzerinde olmadığı için yaşanan hareketliliğin ne olduğunu öğrenemediğini savundu.

Savaş uçaklarının uçuşa başlaması sonrası günün yorgunluğu ve belirsizlik ortamı gereği uygun bir bölgeye çekilerek uyuduğunu ileri süren Öztürk, sabah saatlerinde nizamiyeden çıkış yaparken polislerce gözaltına alındığını dile getirdi.

Öztürk, "Ben FETÖ'cü değilim. Darbeyi planlayan, yöneten herkesten şikayetçiyim. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi, yargılama sonunda da beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Örgüt elebaşına ziyaret

Kursiyer teğmenlerden Yıldırım Kılıçarslan, darbe girişimi günü 141. Filo komutanı eski yarbay Hakan Karakuş'un akşam saatlerinde kursiyerleri gazinoya topladığını, gece saatlerinde terörle mücadele harekatı yapılacağını söyleyerek cep telefonlarını aldığını beyan etti.

Akşam saatlerinde askeri faaliyetlerin başlamasından sonra üsse terör saldırısı olabileceğinin söylendiğini öne süren sanık Kılıçarslan, sabah saatlerinde savaş uçaklarının pisti bombaladığını gördüğünü, bundan sonra kursiyerlere telefonlarını alıp ayrılabileceklerinin söylenmesi üzerine evine gittiğini anlattı.

Darbe girişimini evinde izlediği televizyondan öğrendiğini iddia eden Kılıçarslan, emniyete ifade vermek için kendisinin gittiğini ileri sürerek darbeye ilişkin eylemlerde bir sorumluluğunun bulunmadığını savundu.

Kılıçarslan, "Ben bunların bir terör örgütü olduğunu anlamadım. Bu yapının terör örgütü olduğunu 15 Temmuz'dan sonra anladım. Ben FETÖ'cü değilim, FETÖ'cü olsam bunlara ilişkin bildiklerimi saklardım. Verdiğim paraları da Allah rızası için verdim. Darbeye ilişkin bir emir almadım, darbe girişiminde de bulunmadım. Görev yerim Akıncı olduğu için bugün buradayım." ifadelerini kullandı.

Sanık Kılıçarslan, müşteki avukatlarının soruları üzerine Manisa'da FETÖ evlerinde sohbetlere katıldığını ve 2014'te uçuş eğitimi için gittiği ABD'de FETÖ elebaşı Gülen'i ziyaret ettiğini mahkemede itiraf etti.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title