Haberler

FETÖ elebaşı herkese takke dağıtmış

Güncelleme:

FETÖ'ye yardımda bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in kurucularından Kemal Başkaya'nın yargılandığı davada dinlenen tanık, Başkaya'nın 17-25 Aralık'tan önce Pensilvanya'ya giderek örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğünü ve Gülen'in ortamda bulunan herkese takke...

FETÖ'ye yardımda bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in kurucularından Kemal Başkaya'nın yargılandığı davada dinlenen tanık, Başkaya'nın 17-25 Aralık'tan önce Pensilvanya'ya giderek örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğünü ve Gülen'in ortamda bulunan herkese takke verdiğini söyledi. Diğer bir tanık ise Başkaya'nın bir sohbet toplantısında "ABD Erdoğan'ın fişini çekti. Herkes safını belirlesin" dediğini anlattı.

Terör örgütüne müzahir olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in kurucularından Kemal Başkaya hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla açılan dava, İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Duruşmaya, ev hapsinde bulunan sanık Kemal Başkaya, sağlık sorunları nedeniyle aldığı raporu gerekçe göstererek katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.S., "Kemal Başkaya'nın cemaatin muhasebesini tuttuğu herkes tarafından biliniyordu" derken, kendisini Başkaya ile tanıştıran H.E.'nin de Başkaya için "Cemaatin üst düzey muhasebecisidir" dediğini söyledi.

2005-2006 ve 2008-2014 yılları arasında Kemal Başkaya ile birlikte çalıştıklarını anlatan tanık A.B. ise "Kemal Başkaya ile beni cemaat avukatı K.A. tanıştırdı. Kendisinin hukuk işleri ile ilgiliyordum. Başkaya'nın cemaat içerisinde çok aktif rolü vardı. Şifa Hastanesi ve Samanyolu Televizyonu gibi kurumların muhasebesi ile ilgileniyordu" dedi.

FETÖ elebaşı herkese takke vermiş

Başkaya'nın 17-25 Aralık'tan önce Pensilvanya'ya gittiğini iddia eden A.B., "Kemal Başkaya, burada Fetullah Gülen ile görüştü. Hatta Gülen'in herkese takke verdiğini anlattı. Bir Afrika ülkesinde okul açacaklarını söyledi" diye konuştu.

Örgütün parasal anlamda sıkıntı yaşadığını söyleyen Başkaya'nın kendisinden para istediğini anlatan A.B., "Benim durumum belli. Ben para veremem dedim. Kendisi de bana 20 bin lira verdiğini ama daha fazla veremeyeceğini anlattı" ifadelerini kullandı.

"ABD, Erdoğan'ın fişini çekti"

Örgüte, "cemaat" olarak bildiği için dahil olduğunu anlatan tanık M.Y., "Kemal Başkaya ile sohbet toplantılarında tanıştık. 2012'deki bir toplantıda, 'ABD, Recep Tayyip Erdoğan'ın fişini çekti. Herkes safını belirlesin' dedi. Bende Başkaya ile söylediği bu sözden dolayı kavga ettim. Daha sonra bana 'Sen iyi niyetli değilsin' dediler" diye konuştu. M.Y., Başkaya'nın İzmir'de FETÖ için toplanan paraları yönlendirdiğini de söyledi.

"Bana Dursun Çiçek'in imzasını gösterdi"

FETÖ ile 1983 yılında Hava Harp Okulunda öğrenciyken tanıştığını söyleyen tanık G.D., hakkında açılan bir dava nedeniyle Fetullah Gülen'in yakın dostu olarak bildiği Kemal Başkaya ile abisi E.D. aracılığıyla tanıştığını ifade ederek, "Tanıştıktan sonra cebinden bir belge çıkararak bana bir imza gösterdi. 'Bu imza Dursun Çiçek'e mi ait?' dedi. İmzanın Dursun Çiçek'e ait olduğunu söyledim. 'Dursun Çiçek darbe yapabilir mi?' diye sorunca 'Hayır darbe yapabilecek karakterde bir insan değildir' diye yanıt verdim. Onu kullanmaları durumunda hata yapacaklarını söyledim" diye konuştu.

Duruşma savcısı, Kemal Başkaya'nın ev hapsinin devam etmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Başkaya'nın ev hapsini kaldırarak yurt dışı yasağıyla birlikte il dışına çıkış yasağı kararı da vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve terör örgütüne müzahir olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in kurucularından Kemal Başkaya hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle hazırlanan iddianame, İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanığın, FETÖ'nün en büyük finansörlerinden olan, Kaynak Holding'in de aralarında bulunduğu bazı şirketlere mali müşavirlik hizmeti verdiği belirtildi.

İddianamede, sanık Başkaya'nın "Örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından ismi zikredilerek hakkında dua edilecek FETÖ içerisinde üst düzey konumda bulunan sınırlı sayıda kişi arasında bulunduğu" bilgisi yer aldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kaynak Holding Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title