Haberler

Fetö Elebaşı Gülen'in Amca Çocukları Hakim Karşısında

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla haklarında 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının çocukları Dursun Yaşar ve Lütfü İhsan Gülen'in ayrı ayrı yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla haklarında 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının çocukları Dursun Yaşar ve Lütfü İhsan Gülen'in ayrı ayrı yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Lütfü İhsan Gülen katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık Gülen, Bank Asya'da 2006'dan beri hesabı bulunduğunu söyledi.

Gülen, 2014'te köyden ayrılıp şehre yerleştiğini belirterek, "Taşınırken köydeki hayvanlarımı sattım. Parayı Bank Asya'ya yatırdım. Param bankada bir müddet kaldı. Sonrasında bir miktarıyla bir araba aldım, kalan miktarını da iş bulamadığım için ailemin geçimi için kullandım. Parayı bankaya birikim amaçlı yatırdım, örgüt adına yatırmadım." iddiasında bulundu.

Gizli tanığın hakkındaki beyanlarını kabul etmeyen Gülen, şunları öne sürdü:

"Terör örgütlerinden nefret ediyorum. Gizli tanığın hakkımda söylediklerini kesinlikle söylemedim, bunlar iftiradır. Korucuk Köyü Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma Derneğine üyeliğim, muhtarın derneğin kurulması için üyeye ihtiyaç olduğunu söylemesiyle yaptırdığım üyeliktir, kesinlikle örgütsel amaçlı değildir. Beraatimi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İkinci dava

Aynı mahkemedeki bir başka davanın duruşmasına ise tutuklu sanık Dursun Yaşar Gülen ile avukatı Halit Çelik katıldı.

Dursun Yaşar Gülen savunmasında, çiftçilik ve arıcılıkla uğraştığını savunarak, terör örgütüyle hiçbir alakasının olmadığını ileri sürdü.

Bank Asya'da yaklaşık 10 yıldır hesabı olduğunu belirten Gülen, şu savunmayı yaptı:

"Bir bankadan aldığım borcu kapatabilmek amacıyla diğer bankalardan para alır yatırırdım. Bu yüzden benim bütün bankalarda hesabım vardır. Fetullah Gülen'in talimatı doğrultusunda Bank Asya'ya para yatırdığım iddiası doğru değildir. Gizli tanık, muhtarlık seçimlerinde aynı kişiyi destekleyenler hakkında iftirada bulunmuştur."

Sanığın tutukluluk durumuna ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Dursun Yaşar Gülen yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de yurt dışına çıkış yasağı konularak sanığın tahliyesini kararlaştırıp, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianamelerden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan benzer içerikli 2 ayrı iddianamede, ifadesine yer verilen gizli tanık "Ahmet"in, Dursun Yaşar ve Lütfü İhsan Gülen'in yıllardır örgütün toplantılarına katıldıklarını, sunum yapmak için mahalle halkını Pasinler ilçesindeki Ramiz Efendi Yurdu ve mahalledeki misafirhaneye götürdüklerini anlattığı ifade ediliyor.

Gizli tanığın, sanıkların örgüte yardım amaçlı mahalle halkından himmet adı altında arpa, buğday, ayçiçeği ve patates topladıklarına şahit olduğunu anlattığı belirtilen iddianamelerde, sanıkların 17/25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a herkesin ortasında hakaret ettiği, son dönemlerde maddi durumlarında olağanüstü artış olduğu, mal varlıklarını tedbir amaçlı çocuklarının üzerine yaptıkları,17/25 Aralık sürecinden sonra Fetullah Gülen'in talimatıyla başka bankalardan para çekip, ailelerinin altınlarını bozdurup batmaması için Bank Asya'daki hesaplarına yatırdıklarını dile getirdiği aktarılıyor.

İddianamelerde, sanıkların, köydeki muhtarlık seçimlerinde çok büyük huzursuzluk oluşturduğu, adeta insanları örgütten olan ve olmayan şeklinde fişlediği, muhtarlık seçiminden önce Lütfü İhsan Gülen'in köy halkına "Muhtarlık seçimlerinde sizin desteklediğiniz adaya biz oy vereceğiz. Siz de genel seçimlerde HDP'ye veya başka bir partiye oy verin AK Parti'ye oy vermeyin" şeklinde sözler söyledikleri belirtilerek, bu kişilerin FETÖ/PDY içerisinde aktif rol oynadıkları, 15 Temmuz'dan sonra pişmanlık duyup geri adım atmadıkları ve son 1-2 yıldır Fetullah Gülen'in mehdi olduğu yönünde söylemlerde bulundukları kaydediliyor.

Sanıklar Dursun Yaşar ve Lütfi İhsan Gülen'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Korucuk Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title