Haberler

Fetö'den Tutuklu Polis, Demirtaş'tan Şikayetini Geri Aldı

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne 2013 yılındaki ziyaretinde 'Görevli memura hakaret ve görevi yaptırmama için direnme' suçundan yargılandığı davanın 2'nci duruşması görüldü.

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne 2013 yılındaki ziyaretinde 'Görevli memura hakaret ve görevi yaptırmama için direnme' suçundan yargılandığı davanın 2'nci duruşması görüldü. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Demirtaş'tan şikayetçi olan polislerden şu anda FETÖ'den tutuklu bulunan Mehmet Alper Erdem, şikayetini geri aldı.

2013 yılı Ağustos ayında kapatılan BDP ve DTP tarafından Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da Suriyeli Kürtlere destek yürüyüşü yapılması planlandı. Valiliğin yasakladığı yürüyüş için Ceylanpınar'a gitmek isteyen aralarında Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu kalabalığa güvenlik güçlerince izin verilmedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte grupta bulunanların taşlı saldırısına güvenlik güçleri gazla müdahale etti. Yaşananların ardından dönemin Viranşehir Emniyet Müdürü ile bazı polisler, kendilerine hakaret eden Selahattin Demirtaş hakkında şikayetçi oldu. Bunun ardından haklarında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olarak tutuklanan savcı Yusuf Balar tarafından fezleke hazırlanan Demirtaş'ın 3 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açıldı. Bugün Viranşehir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşmasına Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmayı reddetti. Duruşmaya Demirtaş'ın avukatı Mustafa Vefa katıldı.

POLİS, ŞİKAYETİNİ GERİ ALDI

Demirtaş'tan şikayetçi olan ve şu anda FETÖ'den tutuklu bulunan polis memuru Mehmet Alper Erdem'in SEGBİS aracılığıyla ifadesi alındı. Erdem, ifadesinde mağdur olmadığını Demirtaş'ın kendisine karşı hiçbir hakareti ve eyleminin olmadığını söyleyerek şikayetçi olmadığını söyledi. Erdem'in ardından söz alan Demirtaş'ın avukatı Mustafa Vefa, tanıkların dinlenmesini ve müvekkili Demirtaş'ın mahkemeye getirilerek bizzat ifadesinin alınmasını talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, o gün Demirtaş'ın yanında bulunan eşi Başak Demirtaş ve 2 tanığın da dinlenmesine karar verdi. Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesi istemini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş Viranşehir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title