Haberler

Fethiye'den İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

Fethiye İlçesinden Kutsal Topraklara Giden İlk Hacı Kafilesi İlahiler ve Dualarla Uğurlandı.

Fethiye ilçesinden kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi ilahiler ve dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hacca giden 39 hacı adayı, müftülük yetkilileri ve yakınlarının katıldığı törenle kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarının tek tek isimleri okunarak yapılan yoklamanın ardından başlayan törende hacı adaylarına seslenen Fethiye Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, "Elbette sizi çok rahat bir yolculuk beklemiyor. Bazı sıkıntılar yaşayacaksınız. Ancak orada hala Osmanlı'nın mirası etkilidir. Görevliler size çok yardımcı olacaklar. Orada bulunacağınız kısa süre içerisinde

zamanınızı yemek yapmak, çamaşır yıkamak ve benzeri işlerle çok fazla harcamayın. Ben size Kabe'den çıkmamanızı, devletimiz ve milletimiz için dua ederek zamanınızı ibadetle geçirmenizi öneriyorum" dedi.

Konuşma ve duaların ardından otobüslere binen hacı adayları, heyecan ve mutluluğun yanında hüznü de tattı. Yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları, duygusal anlar yaşadı. Fethiye'den Dalaman'a giden oradan da uçakla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, pazartesi günü kutsal topraklarda olacak.

(FD-ŞT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title