Haberler

Fethiye'deki Fırtına Seraları Yıktı

Fethiye'de saatteki hızı 69 kilometreye ulaşan fırtına, domates seralarını yıktı.

Fethiye'de saatteki hızı 69 kilometreye ulaşan fırtına, domates seralarını yıktı. Fırtına seralarda binlerce liralık zarara neden olurken, bir okul ve bazı evlerin çatısı da zarar gördü.

Fethiye'de dün saat 18.00'den itibaren güney yönlerden şiddetini artıran lodos, gece saatlerinde fırtınaya dönüştü. Saatteki hızı 69 kilometreye ulaşan rüzgar, Pazaryeri, Karaçulha ve Çamköy Mahallesi'nde örtü altı domates üretimi yapılan seralara zarar verdi. Seraların naylon örtüleri şiddetli rüzgar nedeniyle yırtılırken, bazı seralar tamamen yıkıldı. Seralarda hasada yaklaşan tonlarca domates ise kullanılmaz hale geldi. İlçede 20'den fazla seranın fırtınadan etkilendiği belirtilirken bazı evlerin çatıları da hasar gördü. Değirmenbaşı mevkiinde geçen yıl yapımı tamamlanan Fatih Anadolu Lisesi'nin çatısından kopan parçalar ise bahçeye düştü.

"75-80 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR"

Fırtına nedeniyle Çamköy Mahallesi'nde kardeşi Mehmet Kaşıkcı'ya ait 1 dönüm serası tamamen yıkılan Hüseyin Kaşıkçı, zararının 75- 80 bin lira olduğunu söyledi. Serada hasada yaklaşan tonlarca domatesin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Kaşıkçı, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini kaydetti. Seranın yeniden ayaklanmasının imkansız olduğunu aktaran Kaşıkcı, "Seranın baştan kurulması gerekiyor. Çok fazla borcumuz vardı. Domates üreticileri olarak zaten kötü bir dönemden geçiyorduk. Zararımız büyük" dedi.

Çok şiddetli fırtınanın seralarını tamamen yıktığını anlatan Yadigar Kaşıkçı, "25 ton domates şu an yerde. Diğer seralarımızda da büyük zarar var. Ancak Allah'tan gelene razıyız. Başka çaremiz yok" dedi.

"7 TON MAHSULÜM KAYIP"

Pazaryeri Mahallesi'ndeki 1 dönüm serasının 4'te 3'ü yıkılan Bayram Karakaş ise "Dün saat 19.30 sırlarında çok kuvvetli fırtına geldi. Dinamit atmış gibi serayı bir tarafından bastırdı, diğer tarafından patlattı. Demirler bile sağa sola savruldu. 7 ton mahsulüm kayıp. 10 bin liranın üzerinde zararımız var" dedi.

- Fethiyemuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaçulha Pazaryeri Fethiye Çamköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title