Haberler

Fethiye'de Yaralıları Kurtarmak İçin Mücadele Eden Görevlilere Plaket

AKUT Fethiye Birimi, 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı kazada yaralılara kurtarmak için zamanla yarışa destek veren kamu görevlilerini plaketle onurlandırdı.

AKUT Fethiye Birimi, 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı kazada yaralılara kurtarmak için zamanla yarışa destek veren kamu görevlilerini plaketle onurlandırdı.

Fethiye'de 22 Ocak Çarşamba gecesi meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 4 kişininde yaralandığı trafik kazasında yaralıları sıkıştıkları yerden kurtararak hastaneye intikalini sağlayan Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İbrahim İlgene, 112 Acil Servis doktoru Aydın Alptekin ve Fethiye Belediyesi İtfaiye Çavuşu Murat Tamgaç AKUT Fethiye Birimi tarafından plaketle ödüllendirildi.

Fethiye Kaymakamlık salonunda yapılan törende Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, AKUT Fethiye Birim Sorumlusu Sadi Çidem ve Fethiye Belediye Başkan Vekili Nurkaya Gündoğdu katıldı.

Plaket töreninde konuşan AKUT Fethiye Operasyon sorumlusu Ersin Gür, "22 Ocak tarihindeki kazada gecenin o saatinde canla,başla hayat kurtarmaya çalışan ekiplerin bu görevlileri basının görüntülerinde inanılmaz şekilde can kurtarıldığını görünce farkındalığı fark ettirmek adına kutlamak ve dikkat çekmek istedik" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da "Görevimizi yaparken fedakarlık çok önemli.Bazen bir ambulans gecikti diye çeşitli eleştiriler oluyor.Hayat kurtaran fedakar insanlarımız, görevlilerimiz Avrupa ile kıyaslandığında büyük farklılık içersindeyiz.Hayat kurtarmak için emniyet görevlimiz,Ambulans personelimiz,İtfaiye erimiz hatta orman mühendisimiz can verebiliyorlar. Akut bunu fark edip farkındalık yaratmak için bu arkadaşlarımızı örnek gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyorum.Akut mensupları da aynı şekilde gönüllü olarak Hayat kurtarmaya çalışmaktadır.Turizm sezonu öncesinde kaymakamlık olarak hayat kurtarma mücadelesinde canla başla görev yapanlara teşekkür belgeleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.

KAYMAKAM UYARIDA DA BULUNDU

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, sinevizyonda izlenen 22 Ocak tarihindeki trafik kazasını örnek göstererek, asker uğurlama eğlencelerinde dozunun kaçırılmamasını istedi. Çalık, şu uyarıda bulundu: "Asker uğurlama eğlenceleri yapanlar ölçüyü kaçırmamalı.Alkol alıp direksiyon başına geçerek trafiğe çıkmamalı.Eğlenceyi ölçülü şekilde yapmalıdır.Araçlara bağlanan Türk Bayrağı görüşü engellemeyecek plakayı kapatmayacak şekilde asılmalıdır.Bu tür kazalar hepimizi derinden üzmektedir" - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Çalık Aydın Akut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title