Haberler

Festivalde Bilim Şenliği Rüzgarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde ANFA Genel Müdürlüğü standında yer alan bilim merkezi çadırı da büyük ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nde ANFA Genel Müdürlüğü standında yer alan bilim merkezi çadırı da büyük ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivalinin en renkli duraklarından biri de ANFA Genel Müdürlüğü standı. Birbirinden ilginç hayvanların ve gösterilerin yer aldığı ANFA standında bilim merkezi çadırı da büyük ilgi görüyor.

Ziyaretçilerin özellikle çocuklarını bilim çadırında değişik aktivitelere dahil ettiklerini ifade eden ANFA Genel Müdürlüğü yetkilileri, bilim merkezi standında kimi zaman izdiham yaşandığını da ifade ediyor. Bilim Merkezi çadırında ANFAMax adı verilen sinema platformu büyük ilgi görüyor. Gecenin geç saatlerine kadar festival ziyaretçileri tarafından önünde kuyruk oluşturulan ANFAMax, 2016 Tim İnovasyon Fuarı için ar-ge çalışmaları ile üretilmiş versiyon geliştirmesi ise devam ediyor. Sanal gerçeklik ve hareketli sinema platformundan oluşan cihaz festival alanında ziyaretçilere keyifli ve adrenalin dolu dakikalar yaşatıyor.

Bilim Merkezi'nin dikkat çeken bir diğer çalışması ise teleskop. 30 cm çaplı özel teleskop ile ANFA standı ziyaretçilerine güneş, ay, jüpiter, satürn ve diğer bazı yıldızları yakından görme imkanı sunuluyor. Özellikle çocukların dikkatini çeken çalışmalardan biri de çömlek atölyesi. Çalışmada, insanlık tarihi kadar eski olan kilin nasıl şekillendirildiğini çocuklara göstererek uygulama yaptırılıyor.

Arkeoloji kazı alanındaysa çocukların alana gömülmüş olan bazı kalıntıları bulmaları isteniyor. Kazıda başarılı olan çocuklara ise çeşitli hediyeler veriliyor. Bilim merkezinin içinde bulunan ve dikkat çeken diğer köşeler ise deney setleri, kum boyama, kinetik kum, kum havuzları ve 65 milyon yıl önce yaşamış dinazor olan T-Rex. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title